length model år bas cabins persons toilets price

  Kroatien via båt i norra Adriatiska havet. Resplan #1 | Istria och Kvarnerbukten

Istria och Kvarnerbukten är toppdestinationer för alla som ska hyra en yacht i norra Adriatiska havet. Denna stora triangulära halvö är den del som är närmast Italien, så den är inom räckhåll. De största hamnarna för båtuthyrning är Izola och Portoroz, strax över den italienska gränsen. Sedan kommer Pola och Punat i den södra delen av Istrien. Pola är den regionala huvudstaden, med bevarade efterlämningar från romarriket, inklusive en vacker amfiteater. Det är en utmärkt utgångspunkt när man vill segla norrut och utforska små vikar, byar och städer (inklusive Porec-Parenzo och Umag, Vrsar, Rovinj-Rovigno). Punat ligger på ön Krk och är perfekt för en skyddad sjötur längs kustlinjen. Där finner du öarna Cres och Lošinj och sedan kan du fortsätta hela vägen till Rijeka (kallades tidigare för Fiume), där Gabriele d’Annunzio etablerade sin berömda 'fria stat' 1919.

  Kroatien med segelbåt. Resplan #2 | Kornatiöarna, Kroatien

Skärgården på Kornatiöarna är den perfekta semesterdestinationen, inte bara för seglingsentusiaster utan även för de som är intresserade av vandring och natur. En seglingsplan för Kornatiöarna är också perfekt för de som uppskattar friheten av att kunna kryssa mellan tiotals närliggande öar. Med cirka 89 öar, holmar och klippor i nationalparken kan man verkligen säga att detta är ett seglingsparadis. De största öarna i Kornatis Nationalpark är öarna Ugljan, Molat, Silba, Olib och Dugi Otok. På Dugi Otok kan ni lägga till i viken på sydöstra sidan. Det är en av de mest skyddade ankarplatserna längs kusten. Sedan tar du dig en kort vandring upp till saltsjön Mir i Telašcicas naturreservat; en ödslig, orörd plats för en dagstur i himmelska omgivningar.

När man sedan fortsätter ut i skärgården möter man öar med fridfulla byar utströdda i det månliknande landskapet; en yachtcharter i Kornatiöarna är en oförglömlig upplevelse. Det finns ett stort utbud av ankarplatser runt omkring Kornatiöarna. Allt från hamnar till små bukter med förtöjningsanläggningar som tillhandahålls av små lokala restauranger. En bojförtöjning ingår ofta gratis om besättningen äter på restaurangen. De största hamnarna bland Kornatiöarna för charterbåtar hittar du i storstäderna Zadar och Split, som också har egna flygplatser. Kort sagt, det råder ingen brist på alternativ för vare sig båtuthyrning eller förankring. Om din charter i Kroatien börjar i närheten av Zadar, glöm då inte att besöka själva staden också: Dalmatiens gamla huvudstad bär spår av romersk och venetiansk arkitektur i sin gamla stadskärna. Om du föredrar att hyra en båt i Sibenik kan du ta ännu en fantastisk tur med båten: segla uppför floden, vik av och kryssa fram till sjön Prokljan och förtöj i Skradin, för en enkel 30 minuters vandring runt nationalparken Krka och ta ett dopp i parkens fantastiska vattenfall.

  Yachtcharter i södra Kroatien. Resplan #3 | Södra Dalmatia, från Split till Dubrovnik

Den centrala delen av den dalmatiska kusten har det rikaste urvalet av pittoreska, berömda platser, så det finns väldigt mycket att välja på när man åker på en yachtcharter i Kroatien. Hyr båt i Kroatiens näst största stad Split och beundra en myriad av små, långa, platta öar, frodiga med Medelhavsvegetation. Stenhus och flockar av kor ute på betesmarkerna omger landets pittoreska fiskebyar. Solta, Vis, Brac: på den sistnämnda ön hittar du det berömda Zlatni Rat (Gyllene hornet); en sandremsa som rundar öns spets och ändrar form med strömmarna. Du kan lägga till i det klara, lugna vattnet och ta dig till stranden utan några problem. Där finner du regionens 'pärlor': Ön Hvar med sin gamla stad med samma namn och en imponerande hamn med ett brett urval av restauranger som erbjuder fantastiska vyer över Pakeniöarna och Korčula, som kanske är allra vackrast av Kroatiens alla öar. En kroatisk båtcharter i den här delen av landet kommer garanterat att ge dig en oförglömlig upplevelse. Låt oss inte glömma Trogir strax utanför Split. Denna historiska stad är ett av Unescos världsarv och bjuder på en helt unik atmosfär.

När man rör sig söderut är landets historiska myter påtagliga i landskapens frodiga vegetation och genomskinliga vatten: Lastovo och Mljet – den frodiga ön Calypso, nymfen, där Ulysses stannade i sju år. De största hamnarna är Ploce, Slano och Dubrovnik. En plats du bara måste besöka under din båtsemester är Dubrovnik. Denna stad, som grundades av grekerna, var en viktig Venetiansk hamn under medeltiden och är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen - naturligtvis är den på Unesco världsarvslista. Vi kan också rekommendera att du väljer att segla mellan Dubrovnik och Split under din yachtcharter i Kroatien, med Dubrovnik som avgångshamn eller ankomsthamn.

  Krav för båtuthyrning i Kroatien: vilket typ av licens kommer du att behöva??

Vid uthyrning av yacht i Kroatien krävs det enligt lag att minst en person ombord har en båtlicens och VHF/SRC-operatörcertifikat. För att hyra båt måste du skicka din dokumentation till ItalyCharter och sedan vidarebefordrar vi det till det kroatiska charterbolaget, som granskar dokumenten innan godkännande ges. Klicka på länken nedan för att se mer information angående alla licenser som godtas för båtuthyrning i Kroatien, sorterade utefter nationalitet.

  Seglingscharter i Kroatien - Priser

Det är förvånansvärt konkurrenskraftigt att hyra en båt i Kroatien jämfört med andra Medelhavsdestinationer. Priset varierar beroende på vilken typ av båt/katamaran det gäller, säsong och det varierar även från år till år. Under vissa perioder kan man få specialerbjudanden när man bokar i god tid. Det finns även annat som spelar in och kan få ner den totala kostnaden: om ni ska hyra i över en vecka; sista minuten-rabatter; två eller fler fartyg som bokas samtidigt. Det kan också bli extra kostnadseffektivt om man bokar fler fartyg samtidigt. Har du någonsin funderat på att ta en segelsemester med två separata grupper, eller kanske till och med en flottilj? Ni kan kryssa tillsammans, släppa ankar bredvid varandra och kanske till och med tävlingssegla lite! Njut av friheten av att kunna göra egna utforskningar. Ta olika rutter om ni vill, för att sedan återförenas med gigantisk grillfest med färsk fisk! Du kan läsa mer detaljerad information om alla olika erbjudanden under sektionerna Istria Yachtcharter och Dalmatia Yachtcharter.

  Yachtcharter i Kroatien - Sista Minuten

Är du fortfarande inte helt säker på vart du ska åka på semester nu är avgångsdatumet närmar sig? Är du sugen på att hyra en båt i Kroatien i sista minuten? Inga problem. Våra kroatiska partners erbjuder dig sista minuten-charters i Kroatien till otroligt låga priser, med avgång från de vackraste hamnarna längs Dalmatiens och Istriens kust. Låt oss göra din chartersemester i Kroatien till en oförglömlig upplevelse.