length model år bas cabins persons toilets price

  Båtuthyrning APULIA | ADRIATISKA SJÖINTERINER

Båtuthyrning i Tremiti . Tremitiöarna ligger cirka 12 sjömil från Garganokusten och är den enda skärgården i Adriatiska havet. Steniga och ogästvänliga är de emellertid rika på historia och utgör ett utmärkt mål för båtnavigering, för kvaliteten på vattnet (öarna är en del av ett marint skyddat område) och frånvaron av massturism. Huvudön är San Domino, omgiven inte långt från San Nicola och Capraia, medan Pianosa cirka 12 mil inte är tillgänglig.

Båtuthyrning i Rodi Garganico . Gargano Promontory erbjuder ett unikt scenario: den så kallade Sperone d'Italia är täckt av skog och vegetation (ingår i nationalparken) och faller ner vid kusten och bildar spektakulära kalkstensklippor, prickade med grottor, några sandstränder och suggestiva badbyar. . Utgångspunkten längre norrut är Rodi Garganico, en vacker by omgiven av en frodig vegetation av citruslundar, olivträd och tallar och gränsar till 4 km stränder. Havet runt har nyligen fått tre segel från Green Schooner. Rhodos är också den första marinan som når Tremitiöarna. Efter odlingen når du den viktigaste staden, Vieste, vars pittoreska historiska hjälm som ligger på en bergspår domineras av det Schwabiska slottet som Federico II ville ha.

Båtuthyrning Bari . Den apulianska huvudstaden är inte bara en livlig stor stad full av charm (den suggestiva Bari Vecchia, katedralen i San Nicola, Fiera del Levante), utan det är utgångspunkten för en båtferie som inkluderar de historiska hamnarna i Molfetta och Trani och längre söderut, Polignano. Denna by stiger upp ovanför ett blått hav som skyddas av en mycket vit klippa som får magiska färger vid solnedgången.

Brindisi båtuthyrning . Brindisi är en viktig stad, väl ansluten (tåg, flygplats) som kan vara utgångspunkten för en båtferie som inkluderar kusten, det låga och sandiga och de suggestiva byarna i inlandet (Ostuni, den 'vita staden' och Alberobello med hans trulli).

Otranto båtuthyrning . Otranto är en stad som väcker historia i varje hörn: först ett område befolkat av Messapi, sedan av grekerna och romarna. Det medeltida centrumet bevarar den normandiska katedralen och det massiva aragoniska slottet. Vid 3 mil söder om hamnen hittar vi Capo d'Otranto, som tros vara gränsen mellan Adriatiska havet och Joniska haven: den suggestiva kusten här är prickad med vakttorn, grottor och raviner. Seglar vi norr möter vi den sandiga viken Torre dell'Orso och sedan kan vi komma till San Foca, en by vid havet med en vacker utrustad hamn mitt i klipporna. Om du brinner för konst kan du inte missa ett besök i Lecce, barockens pärla, inlandet men bara 46 km bort.

  Båtuthyrning APULIA | JONISKA SJÖUTSLUTNINGAR

Båtuthyrning Santa Maria di Leuca . Spetsen på hälen, Leuca, är den ideala gränsen mellan Adriatiska havet och det joniska. Staden mellan Punta Ristola och Punta Meliso kan skryta med en lång remsa som anses vara bland de vackraste i Puglia. Den moderna marinan i Marina di Leuca, inuti en vågbrytare som byggdes på 80-talet, möjliggör ett utmärkt skydd även vid stark vind. Strukturen med 1000 meter pontoner erbjuder också båtfartyg alla tjänster av hög kvalitet: våra charter har segelbåtar, motorbåtar och katamaraner tillgängliga från de bästa varven. Området tillåter inte bara havsliv och stränder, utan också konstbesök, på en mytisk plats. Enligt legenden landade Aeneas här på flykt från Troy och var också landet för Peterskyrkan från det heliga landet. Ett besök i centrum inkluderar basilikan Santa Maria de finibus terrae, en promenad längs 1800-talets villor och du kan nå Leuca-fyren på Punta Meliso på 100 meter över havet. Utgångspunkten för båtuthyrningen i Santa Maria di Leuca tillåter navigering till Adriatiska kusten eller Joniska kusten. I det första fallet är det en rent stenig kust med vita klippor och några antydande grottor (Zinzulusa den mest berömda), isär med små inlopp. Olika hamnar och marinor: Tricase, Miggiano, Castro Marina och Porto Badisco; efter cirka 25 sjömil möter vi Otranto. Det andra alternativet är den joniska kusten: här är kusten låg med närvaro av långa stränder och du kan nå Gallipoli cirka 30 mil.

Gallipoli båtuthyrning . Hyr en båt i det suggestiva Gallipoli för att ha en utgångspunkt för utflykter i ett fantastiskt hav och navigera till Leuca eller Taranto. Gamla Gallipoli står på en kalkstenö som skyddas av medeltida murar, anslutna till fastlandet med en murbron från 1600-talet. Idag är Gallipoli centrum för nattlivet, med en serie trendiga klubbar och restauranger. Om du vill ha sinnesfrid måste du bara segla med din båt! Framför staden ligger ön S.Andrea, helt platt med en fyr i centrum. Sydostväg för att möta den vackra Gallipoli-bukten nära staden. Härifrån är kusten blandad, stenig och sandig, men fram till Santa Maria di Leuca finns det bara landningen av Torre San Giovanni. I nordvästlig riktning hittar du istället moderna Gallipoli, med fyra turisthamnar, och fortsätter sedan längs S.Caterina di Nardò och slutligen Porto Cesareo, i ett marint skyddat område, med en modern och utrustad brygga. Området runt är av en imponerande skönhet: Strea-halvön utgör en suggestiv lagun, utgång från vilken vegetationen, klipporna, det turkosa havet är mästarna, med ön kaniner framför sig.

Båtuthyrning Taranto : staden för de två haven, eftersom den sträcker sig mellan Mar Grande och Mar Piccolo. På det förstnämnda bor en koloni av delfiner runt Cheradiöarna. Taranto, en stad grundad av grekerna, var den enda spartanska kolonin Magna Grecia. Det har därför en tusenårshistoria och sjöfartsanrop, så mycket att det har ett känt Maritime Arsenal från den italienska marinen. Att hyra båtar i Taranto låter dig navigera sydost, till det Porto Cesareo skyddade området, eller följa den breda kurvan i Tarantobukten längs den låga sandkusten för att nå och förtöja i Policoro, i ett scenario med lätt vind och klart hav .