length model år bas cabins persons toilets price

  Catamaran charter Sicilien: TOP destinationer

Med en Sicilien katamaranuthyrning kommer du att bli bortskämd med valmöjligheter när det gäller destinationer. Bland de bästa påpekar vi skärgården på de eoliska öarna och den på Egadiöarna. På de eoliska öarna är ett obligatoriskt stopp Panarea, där du hittar ett bojfält och där du inte kan missa ett dopp i de fantastiska Cala Junco och Cala Zimmeri. Och sedan Salina, där Pollara-stranden kommer att kidnappa dig för formen på de steniga murarna som faller ren i havet. Ön Vulcano är lämplig för dem som älskar vandring på vulkanen, men också för älskare av värmebehandlingar: det är möjligt att dyka i vissa pooler och dra nytta av lerans termiska egenskaper. Också i Vulcano, Piscine di Venere, är en plats med sällsynt skönhet, där du kan simma. Stomboli har en vulkan med en ganska frekvent aktivitet var 15: e minut, och för de som älskar vandring är det möjligt att klättra på vulkanen och beundra Sciara del Fuoco. Ön Lipari är bland de mest livliga, landet förtjänar ett stopp, kanske på natten. Det är den lämpliga platsen att tanka i den eoliska skärgården, det finns en småbåtshamn och flera bryggor i den breda viken. Dess stackar är också vackra. Filicudi och Alicudi är de mest orörda öarna i denna skärgård, lämpliga för havsälskare, för deras kristallklara vatten och som gömmer små stränder, som endast kan nås med båt. Filicudi är lämplig för snorkelentusiaster medan Alicudi är den perfekta platsen att beundra solnedgången.

Segla med en katamaran till Egadiöarna, du kan stanna i Favignana och besöka de underbara stränderna utan att ge upp dykning och snorkling. Ön Levanzo kommer att verka som en målning mitt i havet och här kan du vila på Faraglioni-stranden, efter att ha besökt Grotta del Genovese och observerat de målningar och graffiti som finns från Paleolithic. Men Egadiöarnas viktigaste arkeologiska plats ligger i Marettimo och kallas Case Romane, en samling militära hus och en bysantinsk kyrka. Om du inte är en älskare av historien kommer Marettimo att erövra dig i alla fall. Dess ogenomträngliga territorium döljer magiska stränder och de som åker dit brukar vilja ha tid att stanna, för att helt njuta av denna ö. I hamnen finns det då små restauranger där du kan smaka på utmärkt färsk fisk. Ustica är platsen där en strandsemester på Sicilien kan förvandlas till en kulturell semester: här kan du vandra, besöka arkeologiska platser och ägna dig åt fågelskådning. Men Ustica är också ett dykares paradis. Här kan du komma överens med de lokala dykarna, som kommer att hämta dig på din katamaran, ta med den saknade utrustningen ombord, leda dig att dyka och föra dig tillbaka till katamaran. Med ItalyCharter är det också möjligt att begära en katamaran utrustad för dykning, så att det redan finns cylindrar och en instruktör ombord.

  Bästa tiden att chartera på Sicilien

Den bästa tiden för katamarancharter på Sicilien är från maj till oktober. Sicilien, som ligger i den södra delen av Italien, är en ö som kännetecknas av heta och mycket långa somrar. På kusten, särskilt de som söderut, påverkas klimatet av afrikanska strömmar. Medeltemperaturen på Sicilien under denna period är cirka 30 grader. Regnen på sommaren är i allmänhet mycket knappa och av detta skäl visar det sig vara en idealisk destination för att hyra Sicilien-katamaraner.

  Catamaran charter Sicilien: Hav och konststäder

Med en katamaranuthyrning på Sicilien har du möjlighet att kombinera en strandsemester med besök i de fantastiska städerna utspridda över hela ön. Förutom skärgården i skärgården kan du besöka städer och städer som Cefalù. Dess historiska centrum och Duomo med de två tvillingtornen är mycket vackra, men stranden är dess riktiga pärla: en sträcka av sand som är drygt en kilometer lång uppsättning mellan husen. Fortsätter västerut, längs kusten, finns Palermo, en av de viktigaste marinorna och huvudstaden på Sicilien. Här kan du beundra Teatro Massimo, det största operahuset i Italien. I naturreservatet Monte Pellegrino finns dessutom Addaura-grottorna med graffiti från Paleolithic. Katedralen i Palermo är bevis på de olika tidpunkter som staden har upplevt, från romerska till bysantinska, från normannisk till spansk tid. Och ett besök på stadens marknader kan inte saknas: Vucciria, Ballarò, Il Capo och Borgo Vecchio. Med en katamaranuthyrning på Sicilien, fortsätter att kringgå västkusten, möter du Trapani, där du kan gå på väggarna i Torre di Ligny och Marsala, för att observera Saline dello Stagnone, en naturreservat av sällsynt skönhet där det låga vattnet har tillåtit människor att sätta upp tankar för att få salt. Även i Marsala är ett stopp ett måste vid Florio-källarna, producenter av Marsala. Med en Sicilien katamaran hyra på öster om ön, är Taormina, Catania och Syracuse istället. Taormina är en blandning av modernt och gammalt, såväl känt utomlands som andra världsberömda italienska platser som Cinque Terre. Den medeltida fasaden med den barocka dörren till katedralen är vittnesbörd om de olika stilarna som har följts under århundradena över hela Sicilien, men det vackraste i staden är utan tvekan den grekiska teatern, som går tillbaka till det tredje århundradet f.Kr. Catania, å andra sidan, är en fascinerande stad och närmast den största aktiva europeiska vulkanen: Etna. Just på grund av sanden och vulkanstenen är stränderna i Catania mörka. Syracuse är en riktig pärla, och vi rekommenderar ett besök i den historiska stadskärnan, som ligger på ön Ortigia, ansluten till resten av staden via två broar. De smala gatorna, monumenten, många restauranger och typiska klubbar transporterar dig tillbaka i tiden.