length model år bas cabins persons toilets price

  Grenada katamaran stadga

Grenada, kallad kryddön, är en av favoritmålen för en karibisk katamarankryssning. Okontaminerad natur och hav, karibiska färger och smaker, perfekt klimat och mycket sol, perfekt utgångspunkt för att besöka Grenadinerna. Öns konformation, med en väl skyddad hamnhuvudstad (St. Georges) och närvaron av en mycket ojämn kust söderut, möjliggör säker navigering och möjlighet till förtöjning eller förankring på oförglömliga platser. Avgången äger rum i St. Georges, huvudstaden i denna lilla stat som fick självständighet 1974 genom att befria sig från brittisk dominans. Det officiella språket är engelska, även om kreolsk-engelska ofta talas.
Våra charteroperatörer i Granada, några av dem italienare med lång erfarenhet, välkomnar dig till marinan med värme och professionalism. Ett dussin katamaraner från de bästa varven finns tillgängliga, från Lagoon, Bali och Fountain Pajot, från 38 till 52 fot, alla nya eller nyligen byggda, redo att segla Karibien på en perfekt kryssning. Stugorna från 4 till 6 erbjuder maximal komfort och många katamaraner är utrustade med ytterligare tjänster: ismaskin, luftkonditionering, wi-fi, TV. Du kan välja båtbåtkatamaran, med skeppare eller lyx. I det här alternativet har du hela besättningen till ditt förfogande: professionell skeppare, värdinna (1 eller två beroende på antalet passagerare) och till och med en kock som lagar färska lokala produkter. Redo för en aperitif medan du ligger för ankar i en tropisk hamn? Och sedan en middag baserad på nyfångad gult finfisk tonfisk tartar?
Men låt oss titta närmare på skönheterna och aktiviteterna att göra på denna extraordinära plats på vår planet. Låt oss börja med det lilla huvudstaden som är värt ett besök. Det utvecklas runt den hästskoformade hamnen och dess smala gator stiger upp till de gröna kullarna. För att se Nationalmuseet, tre fästningar som är ett arv från den franska och engelska dominansen. Och sedan mycket liv och färg, i ett sammanhang av vänlighet och gästfrihet. Lokalbefolkningen älskar musik och fester, inte bara under den sprudlande karnevalen: det finns många festivaler och evenemang som äger rum under hela året. Marknaden är en annan symbolisk plats där syn och smak fylls med känslor: nyfångad fisk (stor marlin, tonfisk, hummer) och kryddberg (muskotnöt, ingefära, kanel, kryddnejlika). Och sedan bananer, kokosnöt, mängden tropiska frukter som vi inte känner ... Grenadakatamarankryssningen startar härifrån och rör sig sedan söderut, den ojämna kusten gränsar till många vikar. Här, True Blue, Prickly Bay, Clarkes Court, Mt Hartman Bay, St. David Harbour, en efter varandra. Var och en att upptäcka, välj den skyddade ankarplatsen eller förtöj vid de många marinorna. I vikarna finns ofta rev för snorkling och dykning, och marinorna erbjuder jolleuthyrning om du vill uppleva spänningen i hastighet i en liten drift.
Om du väljer katamaran i Grenada vill du segla mycket och du är på rätt plats. Från sydkusten kan du följa de ojämna kusterna mot norr, mycket mindre turistiska och konstgjorda (även om några härliga byar prickar kusten). Fortsätt sedan norrut, St. Vincent-rutten, för att stanna och besöka Grenadinerna. Carriacou, Union Island, Diamond Island, Canouan, Mustique ... och många fler. Exotiskheten i deras namn är lika med skönhet. Du kommer att vara på trevliga, exklusiva platser, i en mängd olika attraktioner: vita stränder, men också sofistikerade orter, pittoreska kustbyar eller öde vikar. Du kan till och med nå St. Vincent, den största ön i skärgården i norra änden av den, och sedan återvända till Grenada.
Men en semester här erbjuder så mycket mer. Grenada seglar inte bara i vackra hav, utan en rad sidoaktiviteter som berikar din semester. Vattensporter först och främst: för dykentusiaster erbjuder Bose Reef och Dragon Bay suggestiva havslandskap, med undervattensväggar och besök på vrak. För dem som gillar att fiska, organiserar vi utflykter med utrustad båt (men katamaranerna har professionell utrustning) för djuphavsfiske. Sedan utflykter i inlandet: guidade turer anordnas (till fots, med mountainbike eller med jeep) för att besöka det vackra och ibland ogenomträngliga inlandet, dominerat av vulkanen som har skapat en grön och frodig vegetation. En speciell vandring når toppen av berget QuaQua genom strömmar som skapar suggestiva vattenfall och regnskogar till toppen från vilken du kan njuta av en spektakulär utsikt. Natur, sport, avkoppling, shopping, konst, mat, folklore: katamaranferien i Grenada blir en upplevelse som kommer att förbli outplånlig.