length model år bas cabins persons toilets price

  Catamaran charter Grekland: de bästa destinationerna

För en drömkatamaran-semester är det mest kända och populära området i Grekiska havet Cycladerna i centrum av Egeiska öarna. En följd av extraordinära naturskönheter, kristallklart hav, vita stränder i vikar, oändliga platser att dyka och snorkla. De karakteristiska grekiska byarna med vitkalkade hus med blåa tak för att spegla himmelens färg. Paros den största, den gröna Naxos som krönas av vackra stränder, nattlivet i Ios och Mykonos, upp till den suggerande och romantiska Santorini, som bildades runt vulkanens caldera, som exploderade i en enorm explosion för 3500 år sedan. Runt de mest turistiska, en rad lika vackra men mer avskilda öar, som ska upptäckas av katamaran dag efter dag: Kea, Sitnos, Serifos, Milos och många andra

Dodekanesan är ett annat område med magisk skönhet, de 12 största öarna är anordnade i en nord-sydlig riktning nära den turkiska kusten. En blandning av naturlig skönhet och livlighet, även om den är något tystare än Kykladerna. Från Patmos, den mytiska platsen för Apocalypse of St. John, till Kalymnos och Leros, stenig och karg, till Ios med stränder och klubbar. Upp till vulkaniska Nysiros och sedan Rhodos, med den gamla världsarvstaden och en ö som ska upptäckas: i söder finns en följd av orörda stränder och kristallklart vatten.

För en mer avslappnad och lugn katamaran-semester finns det Saroniska öarna i den homonyma viken, inför Aten, för att kombinera konst, historia och ett kristallklart hav. Dessutom begränsar det skyddade läget närvaron av Melteni-vinden, som på sommaren kan upprätthållas på Kykladerna.

Eller Sporaderna, längre norrut, med grön vegetation, till skillnad från de karga Egeiska öarna. Här hittar du stor inspiration för katamaran segling, särskilt i Alonissos marinpark, en av de största i Medelhavet.

Slutligen de joniska öarna: ett annat hav med utsikt över Italien, men samma garanti för skönhet, perfekt hav, tillräcklig vind för segling och segling och många öar att upptäcka: den historiska Korfu, Lefkada med sina stränder, de mytiska platserna i Odyssey i Ithaca, för att sedan nå den vilda Cefalona i söder och sedan Zakynthos för att se reproduktionen av jättesköldpaddorna.

  Semester i Grekland på en lyxig katamaran

Om du vill ha maximal komfort och lyx kan du välja en lyxig katamaran-semester. Alternativet består av en katamaran av betydande storlek, med hela besättningen till din tjänst: inte bara professionell skeppare utan också besättning ombord med en eller flera värdinnor, beroende på storlek. Frukost, aperitiff, drycker och luncher på katamaran, men också en serie säkerhetsaktiviteter: SUP, kajakpaddling, fiske, snorkling och dykning. I vissa lyxiga katamaraner finns också luftkonditionering, solpanelgenerator och flybro. På ItalyCharter-webbplatsen är alla de bästa förslagen för lyx segling och katamaraner och marinor att börja med!

  Stuga charter eller privat katamaran

För en semester i Grekland i frihet och utan bekymmer erbjuder våra operatörer stuga charterformler: vi hyr bara katamaranens stuga med skeppare. Oavsett om du är ett par eller singlar eller vänner och till och med en familj, är det det bästa alternativet att besöka de grekiska haven i fred och ha alla tillgängliga tjänster. Katamaranen för sin storlek erbjuder mycket mer utrymme än monohullbåten, därför är en bekväm semester med fler människor ombord möjlig. Det finns också möjlighet att välja lyxtjänsten, med en komplett besättning med värdinna ombord.

Om du föredrar autonom förvaltning, kan du hyra katamaranen exklusivt för att segla dit du vill med perfekt frihet. Välj rutt, utforska avlägsna öar, anka i en ensam vik för att simma i det kristallklara vattnet. Sedan förtöja, besöka byn, gå upp till klostret och avsluta sedan kvällen i en utmärkt fiskrestaurang och lokala specialiteter. Det här är Grekland! Kolla in webbplatsen för att söka bland de hundratals alternativ, den som uppfyller dina behov, eller tveka inte att ringa oss!