length model år bas cabins persons toilets price

  Seychellernas katamarankryssning

Kryssa till Seychellerna för en drömsemester på en av de vackraste platserna i världen. Denna skärgård känd framför allt med namn, men med en avlägsen plats, ligger i Indiska oceanen cirka 1500 km från kusten i Östafrika, nordost om Madagaskar. Den består av 115 öar, uppdelade i de centrala, av granitursprung och frodig vegetation, och de yttersta, i stället för koraller, som är mycket små (några riktiga atoller), platta och runda. Befolkningen når inte 100 000 invånare, varav 90% på huvudön Mahé (som för jämförelse inte når storleken på ön Elba), där huvudstaden Vittoria också ligger. Denna stad är en riktig miniatyrhuvudstad i en stat som fick självständighet från Storbritannien 1976, med den internationella flygplatsen, presidentpalatset, ministerier och till och med en (mycket i skala!) Reproduktion av Big Well Londonbor i en av centrala rutor. Katamarankryssningen på Seychellerna avgår från marinan Mahé, medan du alternativt kan välja Praslin, den näst största ön, cirka 43 sjömil bort. Den senare ligger istället mycket nära La Digue, som kännetecknas av vackra öde stränder omgiven av vild natur. Dessa tre öar utgör den centrala kärnan i en mycket stor skärgård, som sträcker sig radiellt i många tiotals mil.
Det var just den avskilda positionen med avseende på handelsvägar och frånvaron av naturresurser som avskräckt stormakternas intresse under århundradena där andra tropiska öar fick berömmelse och framgång (och var scenen för strider). De upptäcktes i början av utforskningen, 1502 av Vasco da Gama, men ignorerades praktiskt taget i två och ett halvt århundrade och fungerade bara som ett improviserat stopp för europeiska företag under handelsvägarna till och från Indien, även om de trotsade farorna med angrepp: i dessa förvandlades faktiskt århundraden till piratbaser. 1754 beslutade den franska regeringen, som redan ägde de angränsande kolonierna Mauritius och Reunion, att ta dem i besittning (och förmodligen inte hittade något hinder) och att plantera de grödor som skulle ha möjliggjort deras ekonomiska utveckling: peppar, kanel, kryddnejlika, valnöt muskat. Sedan dess hade Seychellerna en liknande historia som alla tropiska öar; plantageägare som berikade sig genom att utnyttja slavar, ökad fartygstrafik, tvister mellan europeiska makter; expansionen väckte intresse för Storbritannien, som erövrade skärgården 1810, tillsammans med Mauritius på bekostnad av Frankrike.
Ankomsten av de nya kolonisatorerna markerade dock en minskning av den ekonomiska förmögenheten: avskaffandet av slaveriet ledde till markägarnas flykt och under andra hälften av seklet ignorerades praktiskt taget Seychellerna av moderlandet. Denna inställning förklarar varför skärgården inte såg långt in på 1900-talet en stark antropisering, en befolkningstillväxt, en politik med starka investeringar, en ekonomisk boom, till skillnad från de karibiska öarna. Å andra sidan tillät det att få autentiska byar bevarades, tillsammans med en praktiskt taget jungfrulig natur, med många endemiska arter av fauna och flora som förblev originala. En resa till Seychellerna med katamaran riktar sig därför till dem som vill njuta av havet och den mest intakta naturen: att upptäcka paradisiska stränder omgiven av vegetation; simma och snorkla i transparent eller turkos vatten, se mångfärgad fisk och jätte sköldpaddor; segla i fred runt de tre stora öarna och till de vilda holmarna en kort bit bort.
Det börjar från Mahé, från den trevliga staden Vittoria, omgiven av kullar, som anses vara en av de minsta huvudstäderna i världen. Missa inte den botaniska trädgården, den färgglada fiskmarknaden och National History Museum. Vi åker äntligen för att segla på en katamaran. Våra Seychellerna operatörer, baserade på Mahé och Praslin, har en katalog med cirka 50 katamaraner. Många är modeller i år, till exempel kostar hyra av en Bali 4.1 av 2020 med 3 super lyxiga stugor för 6 personer cirka 4700 € för en vecka mellan mars och april. Utrustad med elektrisk toalett, solpaneler, växelriktare, frys och grill. Ombord finns det många utrustningar för vatten- och sportaktiviteter, dessutom mot en liten avgift kan du ha skepparen, värdinnan och till och med kocken! Gör dig redo för aperitiffer och cocktails och läckra middagar baserade på färsk fisk, i en drömbukt vid solnedgången!
Mahé är praktiskt taget omgiven av stränder, det är bara att segla och upptäcka dem: Anse Soleil, Sunset Beach, Anse l'Islette och många fler. Inte långt bort, den skyddade marinparken St. Anne Marine Park som innehåller sex holmar i en enastående miljö. Sedan, med drygt 40 sjömil navigering, når du Praslin, den andra ön och med den närliggande La Digue. Här kan du stanna vid stranden som har blivit en symbol för Seychellerna: Anse Source d'Argent, en idyll som är svår att beskriva. På Praslin kommer du att se en art av endemisk kokosnöt som är unik i världen, coc de mer, och du kan besöka nationalparken (Unesco-arvet) i inlandet. Från Praslin kan du göra dagsutflykter till granitöarna St. Pierre och La Curieuse, en fascinerande ö som en gång höll en spetälskekoloni och idag en koloni med hundra gigantiska sköldpaddor som det inte är svårt att möta medan du simmar! Avslutningsvis är Seychellerna ett paradis på jorden, som besöks och utforskas med båt eller katamaran, och våra stadgar i Mahé och Preslin erbjuder högsta välkomst och hjälp för att göra din dröm till verklighet.