length model år bas cabins persons toilets price

  Segla Katamaran i Kroatien – Resplaner

Kroatien är en av de bästa destinationerna för seglingsentusiaster som vill hyra en katamaran och njuta av en fantastisk semester med vänner, som par eller som barnfamilj. Det finns så många skäl att välja Kroatien: havet, naturlandskapen, de kulturella städerna med fascinerande historia och det utsökta köket. Kroatiens ojämna kustlinje består av otaliga öar och holmar (cirka 1 200 totalt). Landskapen varierar kraftigt med allt från klippor till ständer med stenar eller sand, vilket gör det till ett extra intressant resmål; man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Du kan ständigt upptäcka nya rutter, bukter, vikar, orörda stränder, byar och samhällen. Det klara, turkosa vattnet förhöjer känslan ytterligare, med både lugna och mer äventyrliga partier, där vindarna växlar i det härliga sommarvädret.

Segla katamaran i Kroatien om du vill bli bortskämd med naturupplevelser: det finns ungefär 19 nationalparker och naturreservat och många andra bevarade områden. Kryssa runt i de stilla omgivningarna med glasklart vatten längs den frodiga, gröna kusten. Parkerna du absolut måste besöka på din katamaransemester i Kroatien är parkerna på Kornatiöarna, Nationalparken i Telascica och parken på ön Mljet. Du kan också besöka Nationalparken Krka nära Sibenik och vandra upp längs floden. Detta fantastiskt vackra område har sju majestätiska vattenfall med sjöar som du kan simma i.

De sprudlande städerna på denna sida av Adriatiska havet bjuder på tusentals år av historia, vilket ger ytterligare en dimension till din katamaransemester i Kroatien. I den romerska staden Pola i Istrien finner du gamla ruiner och en stor amfiteater. Den tusenåriga staden Trogir, som ligger bara 20 km från Split, är ett av UNESCO:s världsarv, med en medeltida stadskärna som är ett måste för alla historieintresserade resenärer. Zara beboddes först av romarna och kom senare under venetianskt styre. Där finner du imponerande stadsmurar och en majestätisk katedral. Sist men inte minst, måste vi så klart nämna Dubrovnik, som också är ett världsarv. På denna 'adriatiska pärla' kan du njuta av romersk arkitektur; ta en promenad längs de gamla stadsmurarna med befästningar och grindar högt över havet och dröm dig bort till förgångna tider.

Kroatien har också ett brett och varierat kök, som återspeglar dess medelhavs- och centraleuropeiska arv. Här förenas underbara smaker i harmoni, med lokala ingredienser och klassiska specialiteter från Medelhavet. Förvänta dig ett överflöd av olivolja, örter, grönsaker och fantastiska viner. Färsk fångst från havet är så klart det mest uppenbara valet: grillad fisk, kräftdjur och skaldjur. Ett par exempel på Dalmatiens klassiska specialiteter är brodet, en fiskbuljong med polenta, och lignje, panerad och stekt bläckfisk. Längre norrut i Istrien har maten ett tydligt österrikisk-ungerskt inflytande, med unika fiskrätter, grönsakssoppor och rökt skinka. Oavsett om ni vill laga er egen mat ombord på katamaranen, har valt att hyra en bemannad katamaran med värdinna och kock eller vill prova några rätter på en traditionell krog, så kommer ni garanterat att njuta av bra mat från början till slut.

  Hyr Katamaran i Kroatien: Nationalparker och skyddade områden

Hela vägen från Istrien till Dubrovnik är den kroatiska kusten full av nationalparker, regionala parker och naturreservat. Det är verkligen ett paradis för naturälskaren, med åtta nationalparker och cirka 444 skyddade områden. Hyr en katamaran i Kroatien för att uppleva detta på allra bästa sätt: ombord en fullt utrustad lyxbåt med oslagbara utsikter. När du har förtöjt kan du utforska några områden till fots som annars skulle vara mycket svåra att nå. Några av de vackraste områdena: Kornati Nationalpark, en skärgård belägen i det kristallklara havet, känt för sitt rika havsliv; och Telascicabukten, där naturreservatet inkluderar saltsjön i Mir. Ta en kort promenad för att komma fram till klipporna som bjuder på ett bedårande panorama. Om du förtöjer vid Sibenik kan du besöka Krkas Nationalpark, som är känt för sina dramatiska vattenfall och kaskader. Vi ska heller inte glömma parken på ön Mljet, som man kan segla till från den historiska staden Dubrovnik.

  Hyr en katamaran utan besättning i Kroatien

Om ni vill njuta av en semester i total frihet och vara helt självständiga under resans gång, kan vi verkligen rekommendera att ni hyr en katamaran utan besättning. Eftersom katamaranen levereras utan besättning måste minst en person ombord ha en båtlicens, annars måste man hyra en skeppare. ItalyCharter erbjuder ett utbud av över 500 katamaraner i Kroatien, som du kan hyra med eller utan besättning, från många olika marinor i både Istrien och Dalmatien.

  Katamaran Kabincharter i Kroatien

Om du vill njuta av en fullständigt bekymmersfri och ansvarslös drömsemester ombord på en katamaran i Kroatien, då är en hyttcharter det självklara valet. Oavsett om du reser solo, med din partner eller med en grupp vänner, finns det passande kabiner ombord på katamaraner i Kroatien. Det är ett perfekt alternativ när man vill njuta av en fantastisk semester tillsammans med andra seglingsentusiaster. Katamaraner kommer vanligtvis med komplett besättning; inte bara en professionell skeppare, utan även en värdinna som ser till att ni är riktigt bekväma och omhändertagna ombord. De serverar drinkar, luncher, cocktails, middagar och allt annat som ni önskar er. Kontakta vårt vänliga och kunskapsrika team för mer information.

  Katamaran charter med skeppare

Om du vill segla till Kroatiens vackraste platser och glömma bort vardagen ett tag, då passar det perfekt med en katamaran charter med skeppare. Det är det solklara alternativet för dig som föredrar att ha ett proffs vid rodret, någon som känner till området och som kan ta er till olika platser runt omkring eller följa en planerad rutt om ni föredrar det. Om ni vill njuta av en bekväm semester ombord finns det många marinor runtom i Kroatien som kan tillhandahålla en katamaran med full besättning; inte bara en skeppare utan även värdinna och kock, enligt era önskemål.

  Lyxig katamaran charter i Kroatien

Om du vill spendera en helt oförglömlig semester ombord på en Katamaran i Kroatien kan vi verkligen rekommendera en lyxig katamaran-charter. Dessa katamaraner är utrustade med komplett besättning, inklusive kapten, värdinna och kock, alla utbildade till högsta standard. En lyxig katamaran har luftkonditionering, generator, vattenmaskin, ismaskin och en massa härliga leksaker: SUP brädor, kanoter, kajaker, fiskeutrustning, snorkelutrustning och i vissa fall en jolle för vattenskidåkning.

  Bäst tid för en segelsemester i Medelhavet

Den perfekta perioden för segling i Medelhavet med en yacht eller katamaran börjar i april och fortsätter ända till oktober. Den Kroatiska kusten är inget undantag: det är varmt under våren och hösten, speciellt strax före och efter sommarmånaderna. När det är sommar vid Adriatiska havet, från juni till mitten av september, skiner solen nästan varje dag. Temperaturerna varierar till exempel från 22 till 32 grader i staden Split, men det blir inte obehagligt varmt tack vare den sköna brisen som alltid blåser genom Istrien och det naturliga paradiset på den dalmatiska kusten. Maj, juni, september och oktober är de bästa månaderna för de som vill njuta av en fridfull semester utan att bli störda av stora turistgrupper.

  Hyrning av katamaran i Kroatien: nyheter för 2020

Om du vill hyra en helt ny katamaran 2020 så finns det ett brett utbud av alternativ här på ItalyCharter: hyr katamaran för segling, hyr en power katamaran, hyr bareboat katamaran utan besättning, hyr katamaran med skeppare, eller varför inte en lyxig katamaran-charter. De kändaste tillverkarna är bland andra Lagoon, Bali, Sunreef, Fountaine Pajot och Catana. Några exempel på vårt utbud: för Lagoon katamaran charter Kroatien 2020: Lagoon 40, Lagoon 42, Lagoon 450 F, Lagoon 46, Lagoon 46 F, Lagoon 50, Lagoon 52 F; hyr en 2020 Bali katamaran i Kroatien: Bali 4.1, Bali 4.3, Bali 4.3, Bali 4.8, Bali 5.2; hyr Sunreef katamaran i Kroatien 2020: Sunreef 50, Sunreef 60 På den här webbplatsen kan du se all information om fartygen, inklusive deras utrustning, priser, extra funktioner, rabatter och sista minuten-erbjudanden. Utrustning ombord inkluderar oftast luftkonditionering, generator, solpaneler, fiskeapparater, snorkling och SUP-utrustning. Välj mellan allt från flybridge-modeller och sportigare varianter som de nya Excess-katamaranerna.