length model år bas cabins persons toilets price

  Saint Vincent och Grenadinerna: Toppen av Karibien av katamaran

Om du väljer att åka till Karibien, här är de många anledningarna att välja Katamaranhelg i St. Vincent Grenadinerna. Skärgårdsstaten St. Vincent och Grenadinerna sträcker sig i södra delen av de mindre Antillerna och består av huvudön St. Vincent i norr och en rad med 32 öar varav endast sju är permanent bebodda medan en annan handfull värd lyxresort . Den största upptäcktes av Columbus 1498 som döpte den San Vincenzo av helgonet av observationsdagen. En brittisk koloni under de följande århundradena, med undantag för korta perioder under den franska kronan, fick den fullständig autonomi först 1979. Det gynnsamma klimatet nästan året runt förutom regnperioden, de varma passatvindarna som gynnar navigering, platsernas orörda skönhet gör det till ett lyxigt resmål för seglingsälskare och VIPs. Ön Mustique är hem för supervillor med parker där Mick Jagger, David Bowie och Raquel Welch har bott bland andra. Utgångspunkten för St. Vincent och Grenadinerna båt- och katamaranuthyrning är den vackra Blue Lagoon marinan, inte långt från huvudstaden Kingstown. Härifrån är det möjligt att kringgå ön, som erbjuder flera förankringspunkter i skyddade vikar och sedan segla söderut till de andra vackra öarna. St Vincent är en ö av vulkaniskt ursprung, mycket grön och med höga kuster som har små vikar där du kan ankra. Om Mustique är den mest sofistikerade ön är Bequia den mest karakteristiska för Grenadinerna: långa vita stränder kantade med palmer, barer, restauranger, ett livligt nattliv. Här hittar du många lokala hantverk från bearbetning av typiska produkter: bambu, palmblad, kokosnötter, förvandlade till påsar, hattar, verktyg, knick-knacks. Den målade dekorationen av valben och elfenben är också typisk. Grenadinernas kultur har överlämnats i generationer och bevarar tradition: musik, färgglada festivaler speciellt för karneval, kreolsk mat. Tabellen är en explosion av smaker och färger: bul jol (baserad på fisk och brödfruktens frukt), kräftdjur, tropiska frukter som verkar rakt ut ur en fantasifilm. St. Vincent och Grenadinerna kan inte skiljas från en annan symbolisk destination: Tobago Cays. Det finns 5 plana öar skyddade från havet av korallrevet. Idag en skyddad reserv, kan de besökas med nödvändiga begränsningar för att respektera miljön. Vattenets kalejdoskop får otänkbara färger, vattnets genomskinlighet bjuder in oss till en symbios med det. Bra simning, revsnorkling och sedan en trevlig hummer till middag. Ändå Mayreau med den vackra Whistle Salt Bay, ön Caoun och Union Island, där marinan i Clifton Harbour välkomnar dig att förtöja för att stanna, uppdatera dig efter den långa katamaranseglingen. Du kan upptäcka de olika katamaranuthyrningserbjudandena från St. Vincent eller Union Island, i vår del av webbplatsen ItalyCharter Caribbean, eller kontakta oss direkt, våra konsulter ger dig gärna all information för att bygga en drömsemester i Grenadinerna.

  Katamaran i Grenadinerna

Katamaransemestrar i Saint Vincent och Grenadinerna är ett paradis för alla havsälskare. Genom kalejdoskopiskt färgat vatten, okontaminerade öar, exklusiva vikar och spännande segelturer som drivs av de varma passatvindarna, kommer du att upptäcka ett hörn av världen långt från massturism, som kombinerar naturlig skönhet med hundra år gamla kulturella traditioner. Avgångsmarinan för Grenadinska skärgårdskatamaraner är Blue Lagoon, inte långt från huvudstaden St. Vincent, Kingstown. Ön, oval och kompakt, sträcker sig 29 km i längd med 18 och domineras av vulkanmassivet La Soufriére (1200m) omgivet av frodig grön vegetation. Vulkanen, noggrant övervakad, är fortfarande aktiv och hade det sista utbrottet 1979. Det mest katastrofala inträffade dock 1902 (märkligt några timmar före utbrottet av den andra rastlösa vulkanen Martinique) när den orsakade förstörelse och många dödsfall. nästan uteslutande tillhör den lokala befolkningen, Caribs Saint Vincent erbjuder ett brett utbud av navigationsmöjligheter för att upptäcka suggestiva och säkra vikar, särskilt på den bättre skyddade västkusten. Vi börjar från Blue Lagoon, sjömans favorit att ankra och besöka den med utsikt över Young Island. Efter Kingstown Bay, mot nordväst, möter vi den lilla Petit Bayhout med Bat Cave och Buccament Bay, med en kustby i slutet av en av de få dalarna på denna annars höga och steniga ö. Sedan ankar vi i Wallilabou, med en kustby och vattenfall: några scener av Pirates of the Caribbean med Johnny Depp sköts här! Uppför kusten kommer du till den förtrollande Cumberland Bay. Den lilla vik är omgiven av höga bergsytor och mer på kokospalmer och bananträd; det är inte svårt att träffa tonfiskskolor som hoppar upp ur vattnet! Slutligen Chateaubelair, vid foten av vulkanen, kanske den lugnaste och mest orörda platsen att förankra. En fantastisk restaurang vid bukten, med utsikt över kratern och om du har tur, ett möte med havssköldpaddor. Men Grenadines segelferie erbjuder mycket mer: fortsätt sedan till de magnifika öarna i skärgården. Canouan, boomerangformad som har två mycket stora vikar, en i norr och en i söder, som ska väljas enligt vinden, Friendship Bay, i söder, gränsar till revet och dess färger är himmelska. Mayreau, där i Windward Bay finns en mycket lång vit strand och de närliggande Tobago Cays, 5 platta öar nedsänkta i ett mycket lugnt hav som passar för hela familjen och barnen. Och sedan fortsätta den oförglömliga Grenadinerna katamarankryssning har vi Palm Island, ett otillåtet resmål för seglare, och Union Island som har den välutrustade småbåtshamnen i Clifton Harbour, där man kan förtöja, tanka och få användbara saker vid behov.

  Kryssa till Grenadinerna i en bemannad katamaran

Det bästa av våra förslag är kryssningen till Saint Vincent och Grenadinerna på en katamaran med fullt besättning. Om du väljer en komplett katamarancharter har du möjlighet att navigera till oförglömliga platser, ombord på en prestigefylld lyxig multihull med 4 eller 6 stugor för en drömsemester. Ingenting lämnas åt slumpen: Grenadinernas katamaranferie börjar vid Blue Lagoon marina, nära huvudstaden i St. Vincent Kingstown. Här har våra charterer ett utbud av 18 katamaraner, från Bali till Lagoon till Foutain Pajot. Lokala operatörer välkomnar dig och du kommer ombord tillsammans med ett professionellt besättning bestående av kapten, värdinna och kock. Katamaranerna är alla nya och utrustade med tjänster för maximal komfort: luftkonditionering, ismaskin, TV, etc. Kryssningen passar för grupper av vänner, barnfamiljer, par, att vara ett område med lugnt hav och konstant vind. Rutterna genom skärgården är varierade: de frodiga St. Vincent, Bequia, Mayreau och Tobago Cays. Den exklusiva Mustique, Canoun, Palm Island, Union Island. På den senare ön kan Clifton Harbour marina fungera som en alternativ hemmabas till Blue Lagoon. Den besatta kryssningen är för dem som vill njuta av maximal komfort utan att oroa sig för katamaranens kommando. Ombord blir du de mest respekterade gästerna, värdinnorna serverar dig cocktails och drycker, kocken förbereder aperitifer och middagar med lokala och färska produkter, var inte förvånad över att hitta en nyfångad tonfisktartar eller en hummer med rom! Och sedan många vattenaktiviteter i en enastående miljö: simning och snorkling i revet, kajakpaddling, djuphavsfiske. Under stopp, besök i byar, shopping för lokalt hantverk, för dem som vill gå i den tropiska skogen eller vandra till vulkanen. Besök vår webbplats för att välja den Grenadinska katamaran som passar bäst dina behov eller kanske ring oss för värdefull rådgivning!