length model år bas cabins persons toilets price

  Eolisk båtuthyrning | Typer av båtar

Båtuthyrning på Eoliska öarna: den vackra skärgården kan upplevas med en båtsemester som hyrs av våra charteroperatörer på Sicilien. Semesterlängden och båttypen varierar beroende på behoven, deltagarna, upplevelsen, budgeten. För att besöka skärgården med en båt (oavsett om det är motoriserat, segling eller katamaran) krävs vanligtvis en eller två veckor. På detta sätt kan du börja från en småbåtshamn och navigera i området i olika stadier och stanna på alla öar. Det finns ett antal vackra vikar att förankra, men det är lämpligt att förtöja vid bryggorna eller vid bojparkerna under natten. Utgångspunkterna vid kusten är Milazzo, Capo d'Orlando, Portoroz, S. Agata och Cefalù.
Lipari är huvudcentret i skärgården där man kan hyra en båt eller en katamaran. Namnet skiljer både den största ön och det viktigaste stadscentrumet, som har två hamnar: Marina Corta och Marina Lunga. Lipari är en mycket livlig stad med barer, restauranger, hantverksbutiker, konstgallerier och det eoliska museet. Slottet från 1500-talet, byggt av spanjorerna, har utsikt över hela. Lokal gastronomi är en fest på bordet: grillad fisk, skaldjur och kräftdjur, ofta stuvad med tomater och läckra lokala kapris. På ön finns fyra andra byar, och kusterna är prickade med spars och små stränder: Spiaggia Bianca och Vinci, den vackraste som kan nås med båt. Att vara Lipari praktiskt taget i mitten av skärgården är det en utmärkt bas för att segla till de andra öarna, som är ordnade som en Y. Du kan också välja en dagstur, med skeppare som tar dig dit eller i en barbåt. Med denna formel kan du nå en annan ö på en dag och sedan återvända till Lipari. Den sydligaste ön är Vulcano: en av de två med en fortfarande aktiv vulkan (den andra är den berömda Stromboli). Du kan gå upp till munnen och gå in i den med en lätt promenad. Den andra ön bredvid Lipari är Salina. Utrustad med en hamn utrustad med en massiv pir som är väldigt skyddad även vid starka vindar. Det är den enda ön som har sina egna vattenkällor som möjliggör utveckling av frodiga naturfärger och närvaron av vinstockar från vilka Malvasia produceras. När du seglar med båten eller katamaranen mot väster når du Filicudi, den mindre turistiska ön. I byn kan du andas in den autentiska öatmosfären som inte har repats av moderniteten; kusterna är steniga överhängande och skapar suggestiva scenarier.
Slutligen, sist men inte minst: den lilla ön Panarea, där VIP-villorna är nedsänkta i det naturliga landskapet och på de exklusiva terrasserna kan du ta en drink med utsikt över bukten. Och sedan Stromboli: ön är praktiskt taget en vulkan omgiven av vatten. Endast utsikten från havet är av sublim romantisk skönhet. Och om du vill välja uppstigningen är utbrottets skådespel värt ansträngningen. Det är i konstant aktivitet och från munnen bryter lapillier och ångor ut under explosioner som får jorden att darra under fötterna. Oavsett om det är en segelbåt eller katamaran, är en semester på de eoliska öarna alltid en oförglömlig upplevelse. En dag eller två veckor, kondenserad av havet, vinden, solen, seglar i vinden. Glöm inte en dagsutflykt eller en helg på en båt eller en flotte: om du är på hotellet och bara vill utnyttja en båttur under en begränsad period. Eller så är du på semester på Sicilien för semestern eller för den 15 augusti och vill ha en kort båttur. Kontakta ItalyCharter för att få veta alla möjligheter!

  Eoliska båtuthyrningspriser

Priser för båtuthyrning på Eoliska öarna: på vår webbplats hittar du alla erbjudanden, segelbåtar, motorbåtar och katamaraner, dividerat med avgångshamn. Våra charteroperatörer i Lipari och på andra platser är utvalda och har erfarenhet och professionalism. Båtarna är nya och i perfekt underhåll. Priserna varierar beroende på båtens storlek, antalet stugor och semesterformeln. I själva verket kan du välja en bareboat (i fallet med en båt kanske du inte behöver båtlicens), en båt eller katamaran med en professionell skeppare eller en lyxbåt: hela besättningen till din tjänst för en drömsemester i de eoliska öarna. Vi har många års erfarenhet av att hantera speciella båtbehov: smekmånader, kunder med husdjur, familjer med barn, teambuilding med företagsregattor och speciella semestrar som kombinerar segling till Eoliska öarna med alternativa upplevelser (segling och yoga, segling och dykning, segling och vandring)

  Är det möjligt att hyra en båt på Eoliska öarna utan licens?

Vill du ha en underbar segelsemester på Eoliska öarna och inte har båtlicens? Bland de olika typerna av uthyrning erbjuder Italycharter även den eoliska båtuthyrningen utan licens: små segelbåtar, vanligtvis 2 stugor, med motorer mindre än 40 hk. Vid tidpunkten för begäran är det nödvändigt att skicka din seglingsplan för att stadgan ska verifiera om bokningen kan accepteras. Alternativt är en dagscharter till de Eoliska öarna möjlig med uppblåsbar båtuthyrning eller uthyrning av små motorbåtar för att segla till Lipari, Vulcano, Salina ... Om du vill hyra en större båt eller en katamaran kan du tänka på en eolisk båtuthyrning med skeppare så att du kan segla med vänner, familj och barn, i avkoppling och säkerhet på skärgårdens underbara öar. Tveka inte att kontakta ItalyCharter för all information om båtuthyrning utan licens på Eoliska öarna!

  Smekmånad med båt på de Eoliska öarna

Ta ett dopp i det kristallklara havet vid ankar i en liten tyst vik omgiven av vulkaniska stenar. Gå sedan tillbaka ombord, ni två ensamma och väntar på solnedgången medan värdinnan ger dig två stora drycker. Här är detta bara en bild av de många som skulle gå i uppfyllelse under en smekmånad på en båt på de eoliska öarna. Vi har organiserat smekmånadsturer med båt i flera år, med hela båten (segling, motor, katamaran) tillgänglig för paret och efter eget val. Du kan välja exklusiva lyxstugor i fören på senaste generationens motorbåtar. Ombord på kapten och värdinnan för att leda dig fritt och segla genom de vackraste platserna på Eoliska öarna. Bukten Panarea, Strombolis majestät, Salinas frodiga vegetation, Vulkanens svavelbad, förslaget om Filicudis avlägsna. Restauranger vid havet, middagar ombord, shopping på hög nivå, vandring på vulkaner, snorkling och dykning. Eller helt enkelt koppla av, solbränna och fantastiska simningar. För en semester tillägnad skönhet och kärlek: smekmånad på en båt på de eoliska öarna, kontakta ItalyCharter för alla detaljer!