length model år bas cabins persons toilets price

  Yachtcharter Grekland | Joniska öarnas resplan

Skärgården på de joniska öarna, som sträcker sig från norr till söder på havet med samma namn på västkusten i Grekland, är ett paradis för båtturer, vare sig det är segling, motor eller katamaran. Det finns sju stora öar, varav den främsta är Korfu, med en internationell flygplats, perfekt för att starta din semester. Bara 10 km bort har vi marinan i Gouvia, full av charteralternativ och båttjänster. Jämfört med öarna i Egeiska havet, främst karga, är Joniska öarna bördiga och gröna öar, till största delen bergiga. Samtidigt behåller de den starka grekiska smaken för traditionella byar och gastronomi.

Havet är vackert: under navigering är det lätt att möta vikar och vikar där du kan släppa ankare för långa bad och snorkling. Från Korfu flyttar vi till de små Paxos och Antipaxos. Sedan en något längre resa (cirka 25 mil) söderut för att nå de andra fyra större öarna: Lefkada, Ithaca, Kefalonia och Zakynthos. Vädret är varmt på våren och hösten, med svaga vindar från sydost. På sommaren, alltid soligt och väldigt varmt, även om de ständiga vindarna från nordväst, kvarhållna även om inte på Egeiska Melthenis nivå, kyla luften.

En drömbåtferie genom dessa vackra öar: det saknas möjlighet att förtöja vid en marina, anka i en vik, besöka vackra stränder: sanden är vit och mycket fin. Lefkas (på italienska Lèucade eller ön San Mauro, som bytt namn av venetierna) har en mycket utrustad marina där du kan förtöja eller eventuellt hyra en charter. Här kombineras platsens skönhet med historia och myt: från klippan med utsikt över havet på södra spetsen begick poeten Sappho självmord. Seglar vi söderut möter vi Ithaca, det mytiska landet där en del av Odyssey äger rum och exakt inför den, åtskilda av en kort arm av havet, Kefalonia, den största ön i skärgården. Fortfarande till stor del vild, omgiven av kristallklart hav: Myrthosbukten och huvudstaden Fiskardo och byn Argostoli är värda att nämna. Slutligen Zakynthos, Zanten som sjöngs av Foscolo där han föddes här: stränderna i Laganas och Turtle Bay, där gigantiska sköldpaddor bo, är inte att missa.

  Yachtcharter Grekland | Cycladic Charter Itineraries

Segling charter på Kykladerna: skärgården är inte av en slump den mest kända i Grekland och en båt semester ger dig möjlighet att njuta av alla dess skönheter. De hundratals öar (23 största och cirka 200 holmar) utgör ett unikt scenario i världen, där karga klipplandskap smälter in i havets intensiva blått. Vykortbyar ligger på kullar eller ligger i vikar, med karakteristiska vitkalkade väggar och blåa tak som minns himlen och havet. En hisnande solnedgång och oundvikligen ett bord med en röd rutig bordduk där välsmakande grekiska specialiteter segrar. Utgångspunkten kan vara Aten, varifrån du kan nå hamnen i Lavrion med en utmärkt marina utrustad med hundratals charter. Härifrån är Mykonos 100 km. Alternativt tar färjan från Aten på 3 1/2 timme dig till Paros. Öarna har två flygplatser: Santorini och Mykonos, den senare med en vacker marina och många hyresalternativ.

Oavsett marina du bestämmer dig kan du navigera med korta avstånd och nå många av dem: huvudön är Paros, med arkeologiska parker, den frodiga Naxos med vackra stränder, den pittoreska och vilda Kea och Serifos. Du kan fortsätta med de överträdande partierna fram till morgonen i Mykonos och Ios, och sluta i den suggestiva berömda Santorini-bukten som skapats av katastrofen på en utbredd vulkan. Och sedan Kythnos, Antiparos, Delos ... listan är oändlig. Varje ö har sin egen kallelse, men alla är omgivna av ett kristallblått hav, fulla av vikar och gyllene sandstränder. Ett båtparadis, med vilket du kan utforska de innersta och mindre trånga hörnen.

Vädret är faktiskt vackert från vår till höst: från varmt till varmt på sommaren men extremt (juli och augusti är genomsnittet 25 ° C). För seglingscharter, dock var försiktig: den typiska varma och torra Meltemi-vinden, som blåser något nordost från centrala Egeiska öarna året runt, hålls kvar under de centrala sommarmånaderna, till stor del överskrider styrka 5-6 vilket gör navigering svår . Av denna anledning, om du bestämmer dig för att hyra en segelbåt eller katamaran under den perioden, är de Joniska öarna eller Dodekaneserna att föredra. Överväg alternativt att hyra en båt med en professionell skeppare.

  Grekland båtuthyrning | Resplan Saronic Islands

Långt ifrån massturism och cykladisk världsliv, men bara ett stenkast från Aten, kan du tillbringa en underbar segling eller charter-semester på Saroniska öarna. Det är små öar som sträcker sig framför den homonyma viken, mellan Aten och Peloponnes. Korintens sund är några mil bort. En kondens av naturskönhet, kristallklart hav, fantastiska vita stränder och traditionell grekisk gästfrihet. Med tanke på positionen erbjuder de dessutom en idealisk destination för segling och skyddas från Meltemi som blåser i centrum av Egeiska havet.

Strax framför Piraeus ligger ön Salamina, sedan huvudöyn Aegina med en magnifik grekisk teater, sedan den lilla Agistri, Methana och Poros alltid i ett mycket samlat område som inte tvingar lång navigering. Både med båt och katamaran är öar där du kan dra nytta av det grekiska havets potential i fred, enkelt förankra i viken eller förtöja i små hamnar och besöka de charmiga byarna. Små gyllene stränder, kristallklart vatten och säker segling. Slutligen, efter Peloponnes, når du den fascinerande Hydra. Nu har de vatten som det var historiskt rika förlorat, det är idag den mest kosmopolitiska i skärgården: barer, restauranger, butiker men också utmärkta klubbar för en kväll full av dans!

  Segelbåtcharter Grekland | Båtplaneringar till Sporadesöarna

En charterlov på en segel-, motor- eller katamaranbåt i Sporaderna, för att njuta av det Egeiska havets skönhet i en vecka eller två, bland orörda landskap, typiska byar, bort från mass turismen på Kykladerna. Men öarnas heterogena natur erbjuder en blandning av naturalistisk lugn och gnistrande socialt liv. Sporaderna är en grupp öar som ligger i nordöstra delen av Egeiska havet, men lättillgängliga från fastlandet med färja från både Aten och Thessaloniki. Det är 11 stora öar, men bara Alonissos, Skyros, Skiatos och Skopelos bebos permanent. De två senare har en utrustad marina, vilket kan vara en utmärkt utgångspunkt. Med ItalyCharter har du många alternativ för segelbåtar, katamaraner och till och med lyxbåtar. Alternativt kan du hyra en båt eller katamaran från de bästa varven från centrum av Achillio och särskilt Volos, vid kusten några mil från Skiatos.

Vår navigering börjar härifrån: huvudstaden är inte bara en traditionell fiskeby utan erbjuder också ett anmärkningsvärt nattliv. Sedan upptäckten av den magnifika kusten på ön, prickad med dussintals vackra stränder: otillåtna Koukounariés röstade till den tredje vackraste i Medelhavet. Fortsätter vi navigeringen mot öster, möter vi Skopelos, täckt av tallskog. Alonissos är i mitten av en av de största skyddade marina parkerna som inkluderar 6 andra mindre öar i ett scenario med makalös skönhet. Slutligen, med en motorbåt eller, med vind som tillåter segling, kan du nå den sydligaste ön i skärgården och även den största: Skyros. Korsningsväg av kulturer i årtusenden, mytologiskt land, 130 km växelvis steniga och låga och sandiga kuster, det förtjänar ett stopp i några dagar. Du kan utforska den med din båt i en katamaran och njuta av suggestiva solnedgångar efter ett dopp i det kristallklara vattnet.

  Yachtcharter Grekland | Stadgan Dodecanneso

De 12 stora öarna är fördelade på en nord-sydaxel mycket nära den turkiska kusten. Området är en spännande destination för de seglare som vill undkomma den cykladiska vinden utan att avstå från det grekiska havets skönhet och dess kultur: Meltemi-vinden i detta område är mer dämpad.
Du kan nå skärgården med flyg på Rhodos internationella flygplats (sedan avgångsbas med en utmärkt marina) eller med färja från Aten på flera timmars navigering. Rhodos behöver ingen introduktion: den underbara gamla staden omgiven av befästade murar är en världsarv. Det är kanske för kommersiellt utnyttjas idag med hundratals butiker och restauranger, men det återstår ett måste att gå in på de medeltida gatorna i staden som en gång dominerats av genoserna och sedan av de mäktiga riddarna av Rhodos. Genom att segla eller katamaran kan du kringgå ön: så snart du lämnar huvudstaden hittar du enorma gyllene stränder på ett kristallklart hav. Mot söder den beundransvärda arkeologiska platsen Lindos, med akropolis med utsikt över havet. Därefter fortsätter de exceptionella stränderna i Faliraki, Prassonisi, Butterfly Valley, de gamla sätta klostrarna.

Rhodos är en utmärkt utgångspunkt för charter: från den nordvästra vägen för att nå den lilla och vackra Simi, med en karakteristisk och världslig marina. Fortsätter vi hittar den avlägsna och tysta Tilos och den vulkaniska ön Nysiros: här är stränderna svarta av lava och det är möjligt att klättra in i den inte längre aktiva krateren. I norr har vi Kos: andra ö full av vackra stränder och klubbar. Hamnen har en välutrustad småbåtshamn som kan vara ett alternativ till att hyra en båt eller katamaran. Kos ligger i centrum av Dodekanesan. Du kan hyra med bara båtformel eller båt med skeppare. Nordväg för att komma till den karga Leros och Kalymnos, sedan den vackra Lipsi: förbjuden för bilar, den har bara en förtöjningspunkt, som bara är 3 km lång. Slutligen den nordligaste ön: Patmos, där St. John skrev apokalypsen. I verkligheten har det inget apokalyptiskt: kristallklart hav, vikar och lugna stränder och byar med vitkalkade hus och blåa tak som återspeglar färgen på den enorma himlen.

  Båtferie i Grekland: vilken båt du ska välja

Grekland erbjuder ett stort panorama för en båtferie. Oavsett om du seglar, motor eller katamaran, hittar du hundratals utrustade småbåtshamnar, marinor och professionella charter som är redo att tillgodose dina behov. Det är viktigt att välja båttyp men också området, beroende på årstid, eftersom vind är en avgörande faktor. I de centrala områdena i Egeiska havet, särskilt Cycladerna, löper Meltemi ut 4-5 och når också 7-8. Vi rekommenderar därför det nordligaste området i Sporaderna eller Saronic Islands. Alternativt kan du hyra en segelbåt med en skeppare eller lyxbåtar med full besättning. Sidoområdena, dvs. de joniska öarna och Dodekanesiska öarna, är mindre utsatta för Meltemi på sommaren. Därför kommer du att bo en drömsemester på en segelbåt eller katamaran när som helst på året. Kom ihåg att du kan välja båt efter storlek, varv, modell (upp till det senaste år 2020), säten och stugor och uppenbarligen pris.