length model år bas cabins persons toilets price

  Grenada yachtcharter

Den lilla ön Grenada (20 km lång) är en symbol för allt som är vackert i Karibien, men i en avlägsen dimension till stor turism. Natur, orörda hav, drömstränder och många intressanta aktiviteter. Det är perfekt för båtkryssningsälskaren: du hittar förslagen från våra seglingsturer i Grenada med säte i St. Georges, huvudstaden i denna oberoende stat med drygt 100 tusen invånare.
Grenada upptäcktes av Columbus och döptes Concepción 1498. Efter ankomsten av spanjorerna som gav det sitt nuvarande namn, erövrades det med våld av fransmännen, som massakrerade den inhemska befolkningen i Caribs, varav många föredrog att begå självmord genom att hoppa utanför klipporna snarare än att domineras i sitt eget land. Det var kardinal Richelieu själv som ville ha Fort Royal, fortfarande synligt idag i huvudstaden (bytt namn till Fort St. George av britterna). I själva verket tog britterna över kontrollen på 1700-talet genom att utveckla öns resurser: det dramatiska utnyttjandet av slaveri, socker och kakao. Särskilt denna produkt nådde otänkbara nivåer i början av 1900-talet, med världsrekord i export. Grenada och Grenadines Islands båttur startar från huvudstaden St. Georges som är byggd runt den vackra hästskoformade småbåtshamnen Carenage. Det finns två marinor: den avslappnade Grenada Yacht Club och den nya lyxiga Port Louis. Staden utvecklas runt den och är värt ett besök för att njuta av dess karibiska smak. De smala gatorna uppför med pittoreska hus som lyser i kontrast till vegetationens mörkgröna. Taket har de röda brickorna i olika former som följer med fartyg, som används som ballast. Tre historiska fort som vittnar om det förflutna och det vackra Nationalmuseet för lokalhistoria och folklore. Men det finns också barer, kaféer, restauranger, verkstäder som destillerar rom som det en gång var. Och glöm inte att köpa lokala kryddor, som Grenada var stolta över: kanel, muskotnöt, ingefära, kryddnejlika som trivs i det bördiga inlandet och har sålts i århundraden på städernas marknader.
Öns naturalistiska skönheter är koncentrerade i sydost: ett kort avstånd från huvudstaden, den långa gyllene stranden Grand Anse Beach, röstades till en av de vackraste på planeten! Grenadas sydkust är en spektakulär följd av djupa vikar och små vikar, några med småbåtshamn, andra med grunt vatten som är utmärkta för ankring. True Blue, Prickly Bay, Mount Hartman, Clarkes Court, himmelska platser att upptäcka dag för dag för att njuta av landskapet, kristallklart vatten, simma eller snorkla. Mt Hartman Bay, en härlig vik med ett rev för utmärkt dykning eller snorkling, kröns av mangrover och kokospalmer. Inuti, skyddad i det djupa inloppet, Secret Harbor, öns andra småbåtshamn, för att förtöja och besöka byn. Den norra delen av ön är vildare: landskapet är bergigt, med vulkanen St. Catherine och andra toppar och kusterna blir mer otillgängliga med få, men fantastiska, avlägsna ankarpunkter (Sauters Bay och Levera Bay) och tysta, borta från turism.
Men Grenadas båtuthyrning är också en idealisk utgångspunkt för att besöka Grenadinesöarna: nordöstra vägen för att utforska den sträckan av havet (cirka 60 miles) som skiljer den från St. Vincent, prickad med drömöar. Diamond Island, Caicou, Union Island, Bequia .. och många andra. Exklusiva och okontaminerade platser, underbart hav och grön natur. För en oförglömlig kryssning, välj våra Grenada segelbåtförare eller ring oss för att ta reda på mer!