length model år bas cabins persons toilets price

  Kuba yachtcharter

Seglingskryssning på Kuba? Den största ön i Karibien erbjuder en underbar semester som låter dig kombinera landskapets skönhet, den rika lokala kulturen med glädjen att segla. Våra Kuba-charter är närvarande vid Marina of Cienfuegos, en stad 250 km från huvudstaden Havanna, kallad Sydens pärla och härifrån kommer du att segla med båt, som kan hyras både i form av barbåt och med en lokal professionell skeppare , för de vackraste destinationerna på sydkusten, inklusive de magnifika Cayos, paradisiska öarna utanför Karibiska havet.
Men låt oss ordna: om du väljer båtuthyrning på Kuba, kommer du med flyg till Havanna, den fascinerande, dekadenta metropolen. Det historiska centrumet, Unesco-arvet, har totalrenoverats och erbjuder ett suggestivt dopp i spansk kolonial arkitektur: torg, palats, kyrkor och kloster, och till och med de tre fästningarna är original och perfekt bevarade. Sedan området i början av 1900-talet, med mammut Capitolio, Parque Central och området som besöks av Hemingway, särskilt Floridita och Bodeguita del Medio, där du kan njuta av utmärkta Daiquiri och Mojito. Smaken av rom, blommans färg, såsens ljud regerar på varje gata. Du kan promenera längs den mycket långa Malecón, boulevarden som är öppen för vindarna på Atlantkusten och flankerad av en lång rad eleganta byggnader en gång, nu förfallen och smuler, nästan ett varumärke för huvudstaden. En kort resa tar dig till Cienfuegos för att segla med båt, men glöm inte att besöka Playa Larga-krokodilgården på vägen (och om du vill, smak en biff av det farliga reptilen ..). Inte långt borta ligger Trinidad, den vackraste historiska staden på Kuba: i trasseln av gamla kullerstensgator är den historiska stadskärnan i kolonialstil med färgglada hus och dekorerade verandor. Runt om musik dag och natt: son, bolero, original salsa, spelad av passionerade band och dansat av alla utan skillnad på förmåga, eftersom rytmen och atmosfären som omger dig gör magin att få dig att röra dig harmoniskt. Cienfuegos är en härlig stad med cirka 150 000 invånare. dess småbåtshamn är värd för några charter som erbjuder segelbåtar och katamaraner. Platsen kan inte vara bättre: med utsikt över sydkusten, den minst utsatta för vindar och strömmar, några timmar med båt från Cayos. För en första kort vandring, gå österut till Playa Ancon, en härlig utväg med en gyllene strand kantad med palmer. En oas av lugn och skönhet där du kanske kan stanna för natten förankra i hamnen.
Sedan, med en navigering på drygt 50 mil, når vi Cayo Largo, den östligaste ön i Los Canarreos skärgård. Cayo Largo småbåtshamn sticker ut för att vara i framkant när det gäller turism och tjänster till internationella kunder. På ön finns 27 km drömstränder: de mest kända är Playa Sirena och Playa Paraiso. Sanden är bländande vit (och alltid fräsch, något mer unikt än sällsynt på dessa breddgrader), i en strålande kromatisk kontrast till havets turkos. Du kan simma säkert, snorkla, träffa de gigantiska sköldpaddorna som lägger sina ägg i Tortuga Bay. Om du inte ser dem i havet finns det möjlighet att besöka ett intressant museum tillägnad värdefulla marina djur. I Cayo Largo för mat, dryck och cocktails: det internationella köket på orterna är lite standard, men du hittar läckra hummer, kokta på alla sätt: grillad, kryddig stuvad, med rom. Här är det läckra kräftdjuret så utbrett som kyckling .. Om du vill kan du fortsätta din seglingssemester till andra skärgården: det finns tre hundra mer eller mindre stora öar som växlar i revet, mellan stränder och palmer. Med ett ord ett karibiskt paradis. Att segla på Kuba är ett fantastiskt alternativ till att besöka det karibiska landet, kontakta ItalyCharter för all information!