length model år bas cabins persons toilets price

  Norra Adriatiska Yachtcharter | Resplaner med båt

Chioggia är en utmärkt utgångspunkt för att utforska både lagunen, upp till Venedig och Po Delta södra vägen. Våra charteroperatörer erbjuder många möjligheter: segelbåtar, motorbåtar och katamaraner i en modern och utrustad småbåtshamn. Det finns två bryggor tillgängliga och alla tjänster för båtfolk. Chioggia kallas det lilla Venedig, en smakrik smak av den riktiga, med gränder, åkrar, kanaler, broar och suggestiva pastellfärgade bashus. I söder är kusten ganska linjär, men när du passerar mynningen av Adige börjar deltaområdet, ett naturalistiskt paradis (Po-parken är det största skyddade våtmarkområdet i vårt land, idag uppdelat i två parker Regionals of Veneto och Emilia Romagna). Flodens tusen år gamla sediment har bildat en serie landremsor där grenarna flyter och bildar en barriär mot havet och skapar ett stort lagunområde. När du går in i dessa inlandsvatten kan du utforska huvudarmarna, Po di Levante och Po della Maestra i norra delen, Po di Maistra, Po di Venezia och Po della Donzella i söder. De är naturområden med ett unikt förslag, vilda och bräckta, med närvaron av ett rikt arv av flora (tusen arter) och fauna (fisk, blötdjur, däggdjur och fåglar). Dessutom ger närvaron av många små hamnar möjlighet att stanna och skydda och gör navigering med båt säkrare: till exempel när vi kommer in från Po di Levante möter vi 4 småbåtshamnar, Albarella, Porto Levante, Marina di Porto Levante och Marina Nuova. Men varje arm har otaliga landningar och hamnar.
Chioggia är också den södra änden av den venetianska lagunen, stängd för havet av de mycket smala och långsträckta öarna Pellestrina och Lido di Venezia. Nordvägen för att besöka detta unika område i världen med din båt eller katamaran! Vi har alternativet om vi ska åka vid öppet hav eller inuti lagunen: båda alternativen är suggestiva, kom ihåg att stränderna uppenbarligen är vända utåt. Pellestrina, 13 km lång och smal några hundra meter, mer lantlig och autentisk, där Lido är turistiskt och glamoröst. Den första har dock inte direkt landning, men det är nödvändigt att förtöja vid hamnen i Malamocco som ligger mellan de två öarna. En varning för navigering i lagunen: eftersom havsbotten är mycket grund skärs dessa av grävda kanaler, en slags lagunmotorväg och det är därför obligatoriskt att följa dessa stigar markerade med poler.
Vi är äntligen i det mytiska Venedig, en dröm som går i uppfyllelse. Du kommer in från norra spetsen av Lido i Venedig, i öppningen mellan denna ö och Punta Sabbioni. Venedig har formen av en fisk, med svansen mot öster: det är i detta område som det finns flera småbåtshamnar. Att komma dit med din hyrda båt är verkligen magisk, men var försiktig eftersom området är ett av de mest trafikerade i världen. (Det är att föredra att förtöja i en närliggande småbåtshamn och sedan använda vaporetto eller taxibåt). De vackra platserna runt Venedig som är en del av lagunen är lite tystare: Murano och dess glasbruk kan nås av båtfolk, medan för de andra otillåtna platserna måste du använda lokal transport: Burano med sina färgglada hus, Torcello med det medeltida religiösa komplexet stoppat i tid, i tystnad och ensamhet. Fortsätt vår färdväg österut, den yttre kusten får en mer traditionell konformation. I slutet av Lido i Venedig börjar en lång sandkust, förbises av de berömda och livliga badorterna Cavallino, Lido di Jesolo och Caorle. Den senare har en småbåtshamn (Darsena dell'Orologio) med 480 platser, utrustad med alla tjänster. Det kan också vara en utmärkt utgångspunkt för din katamaran- eller båtsemester, när du är mycket nära Venedig, lagunen och även Trieste och Istrien.
Mot öster möter vi Bibione och Lignano Sabbiadoro (med två stora småbåtshamnar), med sandstränder och en anmärkningsvärd tillströmning av sommarturister, innan vi anländer till Marano Lagoon, också ett mycket vackert område med typisk flora och fauna, men mindre känd. av den venetianska lagunen. Det finns några landningar för att båten ska kunna besöka den bekvämt. I slutet av lagunen ligger Grado, med smeknamnet Isola del Sole: ett gammalt Lombard-centrum (två basilikor från 600-talet), idag är det känt för sina stränder och sina spa. Det finns också 5 små hamnar där du kan förtöja om du anländer; Du kan också använda Grado som hemmabas eftersom det finns charteroperatörer som erbjuder topp- och segelbåtar.
Slutligen Trieste, den sista remsan av italienskt land i öster, en bro i öster, en centraleuropeisk pärla. Den suggestiva staden har ett starkt sjömansyrke: de otaliga hamnarna, de stora italienska sjömännen som har gjort historia och den extraordinära Barcolana, den största tävlingsregattaen i världen öppen för varje båt som äger rum i den suggestiva golfen varje år i oktober. Vid marinan i S.Rocco har våra operatörer utmärkta kryssare för en perfekt semester, för att navigera fritt mellan Trieste, Venedig och Istrien.
Ett möjligt alternativ till de ovannämnda platserna kan vara att hyra en båt, yacht eller katamaran i Rimini: den välkända semesterorten Romagna är centrum för havsglädje, med Rivieraens långa stränder, klubbar, diskotek, evenemang, restauranger. Du kan basera dig här för att segla längs den livliga kusten och de berömda städerna Cesenatico, Cervia, Marina di Ravenna, Lido di Spina och nå Po-deltaet efter cirka 45 sjömil, ett område med ett bestämt lantligt och naturalistiskt kall.

  Adriatisk båtuthyrning | Resplaner i Istrien

Båtuthyrningen i norra Adriatiska havet tillåter inte bara att segla till de vackra platserna i lagunen, Venedig och den italienska kusten till Trieste, utan också att göra utflykter till den närliggande halvön Istrien. För att ge ett exempel på avstånden, från Trieste är det några miles, från Caorle cirka 30 miles till Portoroz, istället från Venedig drygt 50 för att nå den slovenska hamnen. Istrien är slovensk territorium i den norra delen, för cirka 20 km kust och utvecklas sedan i Kroatien för hela dess förlängning. En vacker kust, perfekt för segling med motorbåt eller katamaran, till och med en segelbåt, mycket indragen och full av vikar och vikar med många småbåtshamnar där du kan förtöja och stanna för ett besök. Havet är kristallklart, perfekt för simning, snorkling och dykning. De viktigaste centra i Slovenien är Izola och Portoroz, med två vackra moderna och utrustade småbåtshamnar. På väg söderut efter gränsen till Kroatien möts vi efter Umag-Umagos kust och den vackra Porec-Parenzo, med många km stränder och basilikan Sant'Eufemia vid havet, ett världsarv. Fortsätter vi kusten hittar vi den mest fascinerande staden: Rovinj-Rovigno, en citadell med vita stenar och röda hus upphängda mitt i havet. Vi når huvudstaden Pola ytterst söder om halvön: en gammal stad av romerskt ursprung med en underbar intakt amfiteater. Idag ett livligt centrum med klubbar, butiker, underhållning och en vacker hamn. En seglingssemester i norra Adriatiska havet skulle också kunna inkludera öarna Kvarner med ledig tid: de ligger nära kusten på den skyddade sidan av den stora triangeln i Istrien. Här blir landskapet väldigt frodig, mörkgrönt omväxlande med vita stenar och stränder. Öarna ligger mycket nära varandra och möjliggör säker och skyddad navigering. De mest kända är Cres, Krk och Lošinj.

  Norra Adriatiska havet båtar Adriatiska segling charter

Våra charter i norra Adriatiska havet erbjuder en rad båtar för alla behov och erfarenhetsnivåer. Det finns dagcharter med gummibåt, utan behov av båtlicens, perfekt för utflykter i lagunen eller runt Venedig. Du kan välja en motorbåt eller motorbåt: olika storlekar, från de mest smidiga motorbåtarna till stora motorbåtar utrustade med flera stugor för en resande semester. Normalt under en eller två veckor kan du segla hela kusten från Chioggia till Trieste och också resa längs Istriska kusten. Om du är en segelälskare finns det många möjligheter för monohull-kryssare, klassiska segelbåtar från toppmärken som Bayern, Benetau, Jeanneau och många andra, eller katamaraner. Det norra Adriatiska området är ett segelparadis: bra väder från april till oktober, nautisk tradition (Trieste är ett av de viktigaste italienska seglingscentren), utmärkta utrustade småbåtshamnar. Alla båtar och katamaraner kan hyras med bareboatformeln, om du har en nautisk licens. Annars finns det möjlighet att begära skepparen, och om du vill ha en lyxig superyacht behöver du inte oroa dig för någonting: det kommer att finnas ett komplett besättning till ditt förfogande, inklusive två värdinnor som kommer att organisera livet ombord och servera cocktails och middagar. . Professionella operatörer kommer också att erbjuda sidoaktiviteter som vattensporter, provsmakningar, guidade konstturer, yoga och meditation.