length model år bas cabins persons toilets price

  Hyr en båt på Sicilien | De bästa rutten för båtcharter

De eoliska öarna, som anses vara sju systeröar av vulkaniskt ursprung, är de mest uppskattade av sjömän för att hyra båtar på Sicilien. Lipari, den största och mest bebodda som erbjuder bortskämda valmöjligheter för stränder och hav. Panarea, den minsta och kanske mest kända, älskade och också besöks av VIP. Vulcano, där du kan vandra och nå toppen av Vulcano-krateret. Stromboli, fascinerande för sin permanenta vulkanaktivitet och dess vildhet. Salina, där det rosa huset och stranden dök upp i filmen 'Il Postino'. Alicudi och Filicudi, små fascinerande och magiska öar som leder navigatörer tillbaka i tiden.

Egadiöarna, belägna i kristallklart vatten, rika på marin fauna och flora. Favignana, den största av Egadi, erbjuder sina besökare både stränder och grottor. Levanzo, den minsta av Egadi, har inte bara ett sagohav, utan är en favoritdestination för arkeologälskare: här är Grotta del Genovese som går tillbaka till den paleolitiska-neolitiska perioden. Marettimo, den mest avlägsna från kusten och kanske på grund av det som förblev vild och orörd.

Lampedusa, en destination som passar dig som älskar dykning för dess rika marina liv och känd för kaninstranden. Den rekommenderade basen för denna vackra ö är Malta, som ligger 90 NM bort. Denna sträcka av öppet hav rekommenderas för erfarna navigatörer.

Pantelleria, en ö med vulkaniskt ursprung, som ligger bara 44 NM från den tunisiska kusten, är närmast den afrikanska kontinenten. Ofta utsatt för vindar är det en rekommenderad destination för erfarna sjömän. I Pantelleria är det möjligt att välja en dag charter, med en motorbåtuthyrning eller en uppblåsbar båtuthyrning.

Ustica, som representerar en liten del av land som är en del av en undervattens vulkan och den första italienska marinreserven. Ustica har en mycket robust stenig kust, men lyckligtvis finns det många förtöjningsböjar.

  Sicilien bareboat-båtuthyrning, Sicilien båtuthyrning med skeppare, lyxig yacht charter på Sicilien, båtuthyrning utan licens, Day Charter

Sicilien erbjuder många alternativ för charter. För att vara fri att navigera, utforska öar, vikar och byar i full frihet, med segelbåtar, motorbåtar eller katamaraner, är den bästa lösningen bareboat Sicilien båtuthyrning. För detta alternativ av båtuthyrning utan skeppare i fullständig autonomi måste du ha en licens.

Om du föredrar att lita på expertnavigatorer, utan att behöva oroa dig för kommandot, är den lämpliga lösningen att hyra Sicilienbåtar med professionella skeppare. I det här fallet kommer det att vara en expert att hålla roret, vilket leder dig till upptäckten av Sicilien och definierar det bästa programmet med dig.

Om du letar efter en oförglömlig semester som garanterar dig alla typer av komfort, är det bästa valet charter om lyxbåtar. På båten eller katamaran finns en skeppare och en hel besättning, komplett med värdinna: måltider, aperitiffer, cocktails och alla tjänster du behöver.

Om du inte har en båtlicens kan du välja båtuthyrning på Sicilien utan licens, enligt gällande italiensk lagstiftning och efter att ha kontrollerat din navigationsplan.

Har du bara en dag? Med en eolisk dagstadga eller en Egadi-dagstadga kan du besöka en av skärgårdens öar. Avgångar från Lipari, Salina, Panarea eller Capo d'Orlando för Eoliska öarna, Trapani, Marsala, Favignana för Egadi. För mer information, tveka inte att kontakta ItalyCharter!

  Båtuthyrning på Sicilien | De viktigaste marinorna

De viktigaste charterbaserna på Sicilien för att besöka de eoliska öarna, eller de 7 vulkaniska öarna Stromboli, Panarea, Lipari, Salina, Filicudi, Alicudi, Vulcano, är Palermo, Cefalu, Capo D'Orlando, Sant'Agata, Portorosa och Milazzo. Om du startar från Palermo kan du nå de eoliska öarna som passerar från Ustica (36 NM) eller från Cefalù. Ett utmärkt alternativ är att segla från den kalabriska kusten, som Vibo Valentia och Tropea, som kan nås från flygplatsen i Lamezia Terme, i Calabria, och sedan gå mot Sicilien, i riktning mot den underbara ön Stromboli, som ligger 32 NM bort .

För att nå Egadiöarna är det möjligt att använda charterbaserna Trapani och Marsala, två magnifika städer full av historier och nås från flygplatserna i Palermo och Trapani. Favignana, Levanzo och Marettimo ligger vid den västra änden av Sicilien, bara 8 NM från Trapani, och uppskattas mycket av seglingsälskare.

  Eoliska charter | Hamnar, bojar och stränder

Under ett charter på de eoliska öarna, som anses vara ett av de vackraste seglingsområdena på Sicilien, faller valet av hamnar på: Levante i Vulcano, Pignataro och Marina Lunga som ligger i den underbara Lipari-bukten, Santa Santa Port Marina i Salina. Du hittar bojar i Panarea, Salina, Vulcano, Filicudi och Pecorini, också på ön Filicudi.

  Egadi Charters | Hamnar, bojar och stränder

För ett charter i den västra delen av Sicilien, där Egadiöarna finns, finns små småbåtshamnar i Favignana, Levanzo och Marettimo. På sommaren kan bojfälten i Favignana, (Cala Rossa, Cala Azzurra, Bue Marino, Scindo Passo, Preveto och Faraglione) också användas Levanzo (Cala Tramontana, Capo Grosso, Punta Altarella, Calla Minnoia och Cala Fredda) och Marettimo ( Scalo Maestro, Cala Manione, Conca).

  Eoliska båtuthyrningar | De bästa platserna att besöka med båt

Eoliska öarna är ett måste för alla som bestämmer sig för att tillbringa sin segelsemester på Sicilien. De är en plats med förtrollande skönhet, med charmiga vikar och små byar. Här är platserna som du inte får missa när du seglar med båt till de eoliska öarna. I Vulcano, poolerna i Venus, bland de vackraste i Italien. En naturlig pool med turkost vatten, mellan basalt och tuff berg, belägen nära de berömda klipporna som verkar ha formen av en häst som dricker i poolen och kallas Grotta del Cavallo. Vulcano är ett litet paradis omgiven av natur, också lämpligt för vandrare som vandrar på grund av möjligheten att klättra upp på toppen av vulkanen. I Panarea är det ett obligatoriskt stopp i Cala Junco, för en saga dopp, och i byn, en favoritplats även av kända människor. I Lipari är det trevligt att gå vilse på de smala gatorna i den lilla staden, som ser ut som ett vykort, så färgrikt och oförändrat över tid. I Salina kan du inte missa Pollara-stranden, som ligger i ett vulkaniskt inlopp och där filmen 'Il Postino' togs, 1994. I Stromboli, känd för vulkans spektakulära utbrott, är den rekommenderade sluttningen den branta sluttningen, känd som La Sciara del Fuoco, och bildas av lava, slagg och lapilli som sjunker ner till havet från vulkanens krater. I Filicudi masserar rundade stenar fötterna under en trevlig promenad i den lilla staden och du kan inte missa Bue Marino-grottan, en fascinerande plats vars hav görs ljust av encelliga organismer som innehåller luciferin.

  Egadi båtuthyrning | De bästa platserna att besöka med båt

Egadiöarna är ett mindre känt stopp för dem som bestämmer sig för att tillbringa sin segelsemester på Sicilien, men de är en skärgård med sällsynt skönhet. Här är platserna som du inte får missa när du seglar med båt till Egadi-öarna. I Favignana måste du stanna vid den fina gyllene sandstranden Cala Azzurra och Cala Rossa, inbäddat mellan klippor och underbart hav. Alla älskare av arkeologi stannar i Levanzo för att besöka grottorna med förhistoriska inskriptioner Grotta del Genovese, med anor från Paleolithic-Neolithic perioden. I Marettimo finns det en unik atmosfär, det är trevligt att besöka de många havsgrottorna och den arkeologiska platsen Case Romane.