length model år bas cabins persons toilets price

  BVI i katamaran | Resplaner

En katamaransemester på BVI Jungfruöarna för att njuta av ett av de vackraste områdena på planeten, mellan tropiska hav, kristallvatten och förtrollande landskap. Denna stora skärgård, som sträcker sig cirka 45 mil, är uppdelad mellan den brittiska suveräniteten (BVI, Brittiska Jungfruöarna) och USA (USBVI). Columbus anlände dit på sin andra resa och döpte skärgården med namnet Sant'Orsola och de 11 tusen jungfrurna, spanjorerna hävdade inte omedelbart fastigheten, och föredrog att flytta till andra länder, och BVI behöll den förkortade toponym av Jungfruöarna . Senare var de ifrågasatta mellan tidens stormakter, nämligen Frankrike, England, Holland och till och med Danmark, som fick de centrala öarna innan de sålde dem till USA. Ekonomisk utveckling var kopplad till européernas introduktion av odlingen av sockerrör (som inte var endemisk) och den därav följande slaven för att arbeta. Den hundraåriga historien ekar i hamnarna, i rumsverkstäderna i befolkningen (de allra flesta är av afrikanskt ursprung). Legender om äventyrare och legosoldater, om pirater och sjömän som har seglat dessa vatten, kämpat och kanske blivit fulla i byarna. En historia som kan kännas igen på land, men också till sjöss: ön Anegada har cirka 400 vrak på botten, varav många fortfarande inte är utforskade till dykarnas glädje och Salt Island kan du besöka ångskeppet RMS Rhone sjönk 1867, anses vara trevligaste besöket till västerländska vrak.
Katamaransemestern i BVI kan ha två utgångspunkter: Road Town eller Nanny Cay, båda på den större ön Tortola. Den första är huvudstaden, som har utsikt över en stor vik med Jungfruöarnas största hamn. Det finns flera småbåtshamnar med ett giltigt utbud av alla nautiska tjänster och den livliga staden är värt ett besök, med sina restauranger, cocktailbarer, hantverksbutiker. Missa inte Botanic Garden och om du gillar att promenera i naturen är det otillåtet i nationalparken som klättrar upp till toppen av Sage Mountain där du kan njuta av en fantastisk utsikt. Nanny Cay, å andra sidan, är en liten vik i ett inlopp: tystare och mer skyddad men med lika effektiva tjänster till båtar, med pålitliga och kompetenta lokala charter. De två marinorna globalt erbjuder mer än hundra nya, superutrustade katamaraner redo för avresa. Lagun, Fountain Pajot, Bali, som sträcker sig i storlek från de kompakta 40 fot upp till den stora Sunreef 74. Tänk att av mer än hundra katamaraner har mer än hälften lämnat gården i år eller förra året. Utöver detta väljs våra BVI-stadgar bland de bästa, en garanti för allvar och gästfrihet. Du kan hyra katamaran i bareboat, om du först ser till att din båtlicens är giltig för området. Eller byrån med en liten avgift kan begära den professionella skepparen (vilket är obligatoriskt i större båtar). Slutligen, sist men inte minst, toppen av sortimentet, lyxkatamaran: hyra är en båt komplett med besättning, med skeppare, värdinna, sjöman och kock ombord. Perfekt navigering, tjänster ombord, cocktails, aperitiffer, middagar. De mest utrustade katamaranerna har luftkonditionering, ismaskin och grill, för att inte tala om de olika utrustningarna för aktiviteter: kajaker, mountainbikes, djuphavsfiskestänger, snorkling och vissa katamaraner erbjuder möjligheten till en dykinstruktör ombord med tillhörande Utrustning.
Redo att åka på en drömkryssning till Jungfruöarna? Tja, resplanerna är oändliga och garanterar besök på oförglömliga platser. BVI: s regering (som USVI för den delen) garanterar bevarande av det känsliga marina ekosystemet; Det finns mer än 20 skyddade områden där korallrev och havsbotten måste respekteras och förankring är strängt förbjudet. Du kan dock göra det i närheten av lämpliga förtöjningsbojar för att leva nedsänkt i orörda havslandskap. Tortola erbjuder många trevliga platser att förankra: Soper's Hole är en charmig vik i västra änden. I norr, Cane Garden Cave, en idyllisk vit sandstrand kantad med kokospalmer, som anses vara en av de vackraste på Jungfruöarna. I öster, systemet med holmar runt Beef Island, Marina Cay och Scrub Island: om du är uppmärksam på revet kan du förankra säkert och simma bland korallerna och jättesköldpaddorna. På norra kusten av nötkött (flygplatsens ö), Trellis Bay, med den homonyma byn där konstnärer och hantverkare möts i de två utmärkta restaurangerna. Viken är tyst, domineras av det turkosa havet och om du är i rätt vecka kan du uppleva den vackraste fullmånenatten i skärgården.
Söder om Tortola, ett system med små obebodda öar där du kan andas det magiska flödet av jungfru natur: Norman Island och Peter Island. De är små i storlek, men med en så artikulerad form att du hittar flera vikar där du kan förankra. Utställningen garanteras: flora, fauna (färgglada fåglar), havet med kalejdoskopiska nyanser, ekon av legender (det kallades en gång Treasure Island eftersom man tror att piraterna hade begravt skatten där). Återigen dödade Virgin Gorda, Fat Virgin som Columbus den, med den underbara byn Spanish Town och den spektakulära granitkonstruktionen vid havet som heter The Baths, inte långt från en småbåtshamn där du kan förtöja. Därefter nordöstra vägen, utmanande Atlanten: om vädret tillåter anländer vi till Anegada, en annan halvbebodd pärla, den enda största ön (11 mil) helt platt på Jungfruöarna, som kännetecknas av långa vita stränder. Och slutligen magin på stränderna i Jost Van Dyke, dess bakgrunder och exklusiva lyxresorter. Kryssning till Jungfruöarna med katamaran är detta och mycket mer: utforska avlägsna byar omgivna av grön natur, äta en nyfångad grillad marlin, dansa en traditionell dans med lokalbefolkningen. Med hela familjen, med barn, på smekmånad, för en dröm som går i uppfyllelse.