length model år bas cabins persons toilets price

  Segling Antigua | platser som du inte får missa

En seglingskryssning i Antigua och Barbuda gör att du kan njuta av Karibiens smak, i ett särskilt avlägset och okänt område för massturism, men samtidigt inte långt från andra kända tropiska destinationer. Antigua, en oberoende stat tillsammans med Barbuda sedan 1981, efter att ha varit en brittisk koloni under lång tid, ser ut som en liten pärla (lite större än ön Elba) som kommer ut ur ett turkos hav. Det upptäcktes av Columbus och döpte det gamla av spanjorerna. Det blev senare en brittisk koloni och är kopplad till närvaron av amiral Nelson som i tre år var baserad här som seniorofficer i den engelska flottan. Även idag bär de gamla restaurerade varven i English Harbour hans namn. Antigua, till skillnad från andra öar i de mindre Antillerna, har inget vulkaniskt ursprung och den maximala höjden är 400 meter. Kusterna är mycket ojämna och skapar många inlopp och skydd, vikar och vikar, där du enkelt kan förankra. Dessutom har turismen kopplat till segling och motorbåtar ökat investeringarna och byggandet av flera moderna småbåtshamnar belägna i olika delar av ön. Våra charteroperatörer i Antigua ligger i Jolly Harbour, en vackert anlagd småbåtshamn 11 km från centrum av huvudstaden St. John. Hamnen är modern, i en bosättning full av butiker, restauranger, hotell och lyxresorter: en kanal byggdes för att nå den genom det grunda vattnet som avgränsar den breda bågen av de vackra vita sandstränderna: Jolly Beach, Fryes beach och Valley Church . Även för golfälskare finns en vacker 18-hålsbana precis intill inloppet.
Men vilka är de vackraste destinationerna för en seglingskryssning i Antigua? På en moturs resa kommer vi därefter att möta Falmouth Bay och den angränsande engelska hamnen. Den första är stor och väl skyddad, med många förankringspunkter och några yachtklubbar. Den andra är istället den historiska basen för den engelska flottan, så skyddad att båtar hittar tillflykt även under cykloner. De många små vikarna gör det till ett otillåtet resmål att bada eller snorkla i ett kristallklart hav. Green Island är en av symbolerna för Antigua: inte bara den östligaste punkten utan en ö som omges av revet. Genom att förankra i lämpliga punkter kommer du att njuta av ett underbart landskap och du kan utforska den kalejdoskopiska färgade havsbotten.
Hela nordkusten är indragen, med många holmar inte långt från kusten, omgiven av revet, vilket gör det nödvändigt att navigera noggrant. Vi kommer äntligen till nordvästra spetsen: den lilla bukten S.John döljer den lilla huvudstaden (22 000 invånare). Ett stopp är ett måste för att besöka denna blandning av tradition och modernitet: de färgglada husen, marknaderna, hantverksbutikerna, den rymliga katedralen. Staden har också flera museer, varav det mest typiska är Marine Art Museum som innehåller fossiler, vulkaniska stenar och en samling på 10 000 skal! Nedbrutet når vi Deep Bay, en annan otillåtlig destination. Den lilla viken, som gränsar till en mycket fin strand, kännetecknas av lasten Andes, som sjönk här 1905. Fartyget, på väg från Trinidad till Peru, nekades förtöjning i S. John på grund av lastens farlighet (var full av tjära) och när misstänkta ångor dykt upp, förankrade i viken. När dörrarna öppnades, kom luften snabbt till eld, vilket fick lasten att sjunka ner i grunda områden. Ett av de tre träden kommer nu ut ur vattnet och vraket är täckt av koraller och svampar, vilket gör det till ett fantastiskt dykmål.
Men båtuthyrningen i Antigua ger dig också möjlighet att besöka de omgivande öarna: Guadeloupe i söder, St. Kitt och Nevis i väster och särskilt Barbuda i norr, för att bara nämna de närmaste. Den senare ligger cirka 40 mil bort och bildar tillsammans med Antigua det oberoende statens officiella namn. Tyvärr förstörde orkanen Irma bosättningarna på den lilla ön nästan helt 2017 och tvingade 1600 invånare att bosätta sig i Antigua. Idag en underbar oas av fred och öde stränder som kronas av revet. Du kan förtöja vid Cocoa Point eller Spanish Point, simma till den närliggande stranden, njuta av drömlandskapet och träffa vilda åsnor. Antigua segelsemester, detta och mycket mer! Kontakta oss eller välj den perfekta båten på vår webbplats