length model år bas cabins persons toilets price

  Segelbåtcharter Grekland Jonica | Var man kan segla i Grekland

I en drömsemester med en segelbåtcharter Grekland är dessa platser att inte missa för något område

Gamla stan på Korfu

Hoppet av Sappho på ön Lefkada (Lefkada)

De blå grottorna i Zakynthos

  Segelbåtcharter Grekland: vad man ska besöka med båt i Grekland på Kykladerna

Mykonos nattliv

Kalderan i centrum av Santorini

Little Folegandros

Den mytiska Milos

Stränderna i Naxos

  Segelbåtar att hyra i Grekland | Dodekanesernas bästa båtplanering

Den monumentala staden Rhodos

De vulkaniska stränderna och kratten i Nysiros

Snorkling och dykning i Kastellorizo

  Seglingscharter Grekland, de bästa båtdestinationerna i Grekland på Sporadesöarna

Maronparken Alonissos

De vita stränderna i Skiatos (särskilt Koukouraniés)

Kloporna i Skopelos

  Segelbåtcharter Grekland | Charter Rhodos resplaner

Den fascinerande Rodos, en världsarv, är ett måste på den Dodekanesiska vägen. Oavsett om du anländer med båt eller katamaran från en annan bas, eller om du vill åka härifrån, måste du stanna minst ett par dagar. Den viktiga grekiska staden först och sedan romersk, den upplevde sin apogee under medeltiden, när den erövrades av Genosiska republiken. Den omfattande perfekt bevarade befästade citadellet vittnar om denna period, senare följt av Riddarnas regering. Idag är centrum en kanske överdriven svärm av restauranger och butiker, men det historiska förslaget kvarstår. Att åka söderut med din charter, båt eller katamaran, turism tunnas ut, så att du kan upptäcka kusten och det kristallklara havet i dess skönhet. De kilometriska gyllene stränderna, den arkeologiska platsen i Lindos med den vackra Akropolis, fjärilarnas dal och Prassonissis strand. På en segelbåt tar det lite mer tid, på en motorbåt mindre, men det kommer att vara värt det.

  Yachtcharter Grekland | Segling charter Korfu resplaner

Historisk stad, korsning av kulturer och folk, den är idag den största ön i den joniska skärgården. Du kan stanna med båt eller katamaran i den utrustade marinan och besöka gamla stan. Låt sedan, söderut, för att utforska de otaliga vikarna och stränderna som berikar den. Du kan se bergryggarna från båten, prickade med oliv- och citruslundar. Släpp sedan ankaret för ett trevligt bad eller snorkel. Ön sträcker sig mot söder, minskar och blir plattare. Den sandiga kusten som bildas är lämplig för en familj båt semester: stopp i Marathias eller Aghios Gordis. Kristallklart hav och med inte alltför mycket vind kan du få en fantastisk seglingsupplevelse.

  Segla till Grekland. Envägsbåtuthyrning

Närvaron av otaliga öar i varje skärgård möjliggör en varierad och spännande charterlov med möjlighet att alltid besöka olika platser. För att maximera variationen och inte ålägga att återvända till avgångshamnen erbjuder vissa charter envägsrutt. Den första är från Korfu till Preveza, småbåtshamnen nära kusten som förbinder ön Lefkada (Lèfkada) till fastlandet. Denna formel låter dig besöka och kringgå Corfu mer lugnt och sedan flytta till Lefkada för att göra en satsa på öarna Paxi och Antipaxi söder om den och fortsätt sedan mot Lefkas, Zakynthos och Ithaca. Rutten kan också göras omvänd. Kolla på vår hemsida de olika alternativen för segelbåtar och katamaraner, både i bar båt och uthyrning med skeppare.

Den andra envägs chartermöjligheten täcker Kykladerna, från Aten till Santorini (eller vice versa). Här är vägen mycket längre, att göra på en eller till och med två veckor: från huvudstaden kan du nå den suggestiva och oförstörda Kea efter cirka 40 mil. Sedan kan du välja en söderut med Kitnos, Serifos, Sifnos och Milos. Extraordinärt klart vatten, vikar och vikar, fiskebyar på en stig som ännu inte har slagits av massturism. Alternativt, mot sydost möter du Mykonos, Paros, Antiparos, Ios. Det vill säga charmen med skönhet i kombination med sociala liv och nattliv. I båda fallen kommer det sista stoppet, där du lämnar segelbåten, att vara Santorini. Den berömda ön med kalderan som bildades av ett vulkanutbrott för 3500 år sedan. Envägsvägen kan också göras från Santorini till Aten Tveka inte att kontakta ItalyCharter för mer detaljerad information!

  Seglingskurser i Grekland

Du kan kombinera din segelsemester med en utmärkt seglingskurs. På vår webbplats kan du välja den båt som bäst uppfyller dina behov när det gäller storlek, gård, antal stugor. Våra bästa charter erbjuder en komplett kurs, utförd av skepparen ombord, eller medan du är skepparen, kan en IVF-instruktör ombord följa dig på vägen. Hamnarna som erbjuder utbildningscenter finns på Korfu, Lefkada, Aten, Samos och Rhodos. Säkerhet, förtöjning och avstängningsmanövrar, rep och knutar, förankring, seglingsplatser är några av de ämnen som behandlas teoretiskt och praktiskt på båten.

  Rya Academy i Grekland

Royal Yacht Academy är det brittiska organet som styr alla vattensporter och ordnar över nautisk träning. I Grekland erbjuder våra bästa charter kurser som är erkända eller anslutna till denna institution: från den grundläggande kursen 'Day Skipper' erhållen med närvaro av en RYA-instruktör ombord, genom riktiga kurser och utbildningsskolor, fram till den prestigefyllda 'Yacht Master'. De viktigaste centra är i Aten, Korfu, Rhodos och flera andra, tveka inte att kontakta ItalyCharter för information!