length model år bas cabins persons toilets price

  Segelbåtcharter Liguria | Båtplaneringar

Ligurien är en av de italienska regionerna som är mest älskad av båtfartyg: en lång remsa av kusten lutad mot kullarna, landskapets skönhet och förslaget till små hamnar och byar med karakteristiska färgade hus. Ett klart hav med många vikar och vikar och närvaron av många småbåtshamnar på kort avstånd där du kan förtöja vid behov. Den långa maritima traditionen som erbjuder det bästa för din semester: från segelbåtar med skeppare eller bareboat, till lyxbåtcharter

Rivieran di Levante sträcker sig öster om Genua till gränsen till Toscana. Från denna sida är den första intressanta småbåtshamnen och den första intressanta småbåtshamnen båtuthyrning Bocca di Magra . På webbplatsen kan du hitta flera alternativ för de bästa charterna i en hamn utrustad för båtförare som ligger exakt vid mynningen av floden Magra. Härifrån i riktning mot Genua kommer du att korsa Punta Corvo för att hitta byn Tellaro (du kan förankra framför, tillåter havet) och en serie små och skyddade vikar omgiven av höga steniga kuster: Cala Fiascherino, Mezzana, Eco del Märr. Dominerad av slottet med utsikt över havet, anländer du kort till Lerici, där du kan förtöja och besöka den suggestiva fiskebyn.

Vi är mindre än en mil från den magiska poetenbukten : en smal hamnen som är skyddad av ett imponerande vågvatten och i bakgrunden staden La Spezia. Det är en utmärkt utgångspunkt för Liguria segelbåtuthyrning med sina 3 huvudutrustade småbåtshamnar i viken: Fezzano i väster, halvvägs mellan huvudstaden och Portovenere, Porto Mirabello , praktiskt taget i staden och slutligen den nya och lyxiga Porto Lotti på östra sidan. La Spezia är verkligen värt ett besök: en gågata med färgglada hus, en smak av den liguriska focaccia, farinata eller många fiskspecialiteter och de två vackra museerna (Navale Militare och Amedeo Lia för älskare av medeltida och renässans konst). Golfen är framför allt känd för charmen i Portovenere: förtöjning vid den lilla hamnen (mycket trångt på sommaren) eller i Pontile Ignazio kommer dina förväntningar inte bli besvikna. Byn är en magi som är svår att uttrycka; du kan gå upp till den antika byn, slottet och den gotiska kyrkan San Pietro, som ligger på spetsen av odden. Det är inte förvånande att Lord Byron blev fascinerad av dessa platser så att de stannade där och tog långa bad (havsgrottan under kyrkan fick sitt namn efter den stora romantiska poeten). Framför Portovenere Palmaria-ön , som endast kan nås med havet, ankare framför eller med taxibåt från byn: ett fantastiskt panorama och en utmärkt restaurang väntar på dig.

                

Fortsätter kryssningen med båt till Genua, efter några mil kommer vi att hitta den berömda Cinque Terre : från öster till väster Monterosso , Vernazza , Corniglia , Manarola och Rio Maggiore . Den skönhet som man kan njuta av från havet är utan tvekan, medan för förtöjning är det lite mer komplicerat, att vara inne i en nationalpark. Under sommarmånaderna är de fem byarna mycket trånga; bojar finns men det är bra att fråga med den lokala myndigheten om deras användning. Alternativt kan du förtöja i La Spezia och ta ett bekvämt tåg som når var och en av de fem byarna. Vi fortsätter att segla mot Genua: vi hittar vikarna Levanto , Bonassola och Moneglia med små hamnar där de emellertid bara stannar vid ankaret. Nästa centrum av viss betydelse är Sestri Levante , med en fin marina där man kan reparera vid behov och sedan Lavagna och Chiavari , städer i en viss storlek som också kan fungera som utgångspunkt.

Några miles härifrån ligger en annan pärla från den liguriska kusten, Gulf of Tigullio med Rapallo , Santa Margherita och den berömda odden av Portofino . Rapallo är huvudcentret, med en vacker utrustad hamn för att förtöja och en stad för shopping och smak av ligurisk mat. När du passerar genom den eleganta Santa Margherita, utrustad med en liten hamn, når du Portofino, på södra spetsen av odden. Känd världen över för sin suggestiva ram av högfärgade radhus runt den lilla hamnen. Synonymt med glamour, butiker och restauranger på hög nivå, det är nedsänkt i en skyddad park och antalet förtöjningsplatser för transitering är mycket litet. Med din segelbåt kan du dock anka i Paraggi-vikarna som ligger nära Portofino. Fördubblats punkten i östlig riktning, den regionala naturparken sträcker sig med suggestiva vikar där man kan reparera som San Fruttuosos. Några miles skiljer oss från skyline över Genua skyline.

Genua är vattendraget mellan Riviera di Ponente och Levante: det är inte bara en metropol som sträcker sig 8 mil längs kusten utan en fascinerande stad för att skapa en bas för din < i> segelbåtuthyrning Liguria Genoa . Det har många hamnar och småbåtshamnar: den centrala piren i Porto Vecchio och Porto Antico, de två intilliggande Porto Duca degli Abruzzi och Marina Fiera och slutligen hamnen i Sestri Ponente längre österut. Genua är värt minst en dags besök: en kombination av modern och forntida, tekniken i hamnen och infrastrukturen och den åldriga gamla charmen i de gamla gränderna nedsänkt i det största medeltida centrum i Europa. Vi besöker här katedralen i San Lorenzo och museerna i Palazzo Rosso och Palazzo Bianco. Nära hamnen, det berömda akvariet, ett av de viktigaste på kontinenten. Med segelbåtuthyrning av de bästa charteroperatörerna kan du nå destinationerna på Riviera di Levante eller, med en längre navigering, platserna på Riviera dei Fiori i Ponente.

Riviera di Ponente. Det mest intressanta området är Riviera dei Fiori , som sträcker sig från Cervo till Ventimiglia , vid den franska gränsen och inkluderar den berömda Sanremo, spektakulär särskilt under våren under blomningen. En kust där sten, odlingar och många stränder alternerar, särskilt i turistcentra. De viktigaste städerna är eleganta städer med strandpromenad, restaurang och butiker och utrustade med utrustade småbåtshamnar. Med segelbåt är det bästa alternativet att starta från Imperia marina med en österut till Sanremo. Alternativt kan du nå Riviera delle Palme med en kort navigering som inkluderar Varazze, Albenga och Alassio.

  Segelbåtcharter Ligurien Avgångsbaser

Att hyra en segelbåt i Ligurien är mycket enkelt, det finns hundratals alternativ tillgängliga från de olika charteroperatörerna. Rivieran di Levante har framför allt många utrustade småbåtshamnar: från östra Bocca di Magra, La Spezia, Marina del Fezzano och Portovenere själv. Dessa utgångspunkter är perfekta för att besöka Poeterbukten, Cinque Terre och Tigulliobukten, båda för en veckolång semester och som en dag charter. Samma destinationer kan nås från de två stora hamnarna närmast staden Lanterna, nämligen Lavagna och Chiavari. Genua själv kan fungera som bas för segling, med sina många båtuthyrningsalternativ, även med tanke på att den har en internationell flygplats och är ett viktigt järnvägsnav. Hamnen i Genua finns i Molo Vecchio (Porto Antico och den homonyma piren), i Fiera-distriktet (Marina Fiera och Porto Duca degli Abruzzi) och i Sestri Ponente. Från dem kan du enkelt nå och besöka Riviera di Levante i en veckasegling och sedan återvända, medan avståndet till Riviera dei Fiori i väster är större. Om du vill segla på en segelbåt längs Riviera di Levante (Riviera delle Palme, Riviera dei Fiori och kanske göra ett avsnitt över gränsen och Montecarlo), är den rekommenderade utgångspunkten Imperia.

  Envägs segling charter Liguria

En seglingsemester är en spännande upplevelse och ännu mer om vi alltid kan besöka olika platser. Detta är möjligt i envägsformeln, det vill säga ankomstbasen som skiljer sig från den avgång. Genua utgör pendeln på rutten, ungefär mitt i den liguriska kusten. Idealet är en seglingsemester från staden Lanterna till Bocca di Magra eller La Spezia, på den östra kanten av regionen (eller vice versa). På detta sätt finns möjligheten att besöka och stanna på de vackraste platserna på Riviera di Levante. Ett sätt är också möjligt för Riviera di Ponente: i detta fall är de två baserna Imperia och Genova. Tveka inte att kontakta oss för mer information och skräddarsydda vägar.

  Segling Liguria klubbar och seglingsskola

Har du funderat på att kombinera din semester till sjöss med en seglingsskola? Ligurien har en viktig seglingstradition och det finns många erkända skolor. Våra operatörer erbjuder möjligheten att delta på en seglingskurs både på land och direkt på båten medan du seglar. Du kan välja nivå och intensitet, och varje formel har en federal instruktör och en uppdelning mellan teori och praktikmoduler ombord. Du kommer att lära dig (eller utveckla, om du redan är en expert) förtöjning och förankring, förankring, olika gångarter, säkerhetsproblem och offshore segling, bland annat.

  Segelcharter Ligurien: kryssningstyper

Segelbåt i Ligurien för en spännande semester: vackert hav med många småbåtshamnar och små hamnar utrustade för båtlivare, exceptionellt naturarv, byar och byar med en lång marin tradition, utmärkt gastronomi. Segelsemester på en vecka, tio dagar och till och med två veckor är ett havsfest för paret, vänner och familj. Du kan hyra en båt med bareboat-formeln allt åt dig, eller med en professionell skeppare eller om du föredrar med hela besättningen och värdinna till din tjänst. Om du föredrar att dela resan med andra seglingsälskare, erbjuder vi hyttchartertjänsten åt dig: du kan hyra stugan för en eller två personer med betydande besparingar i pengar och ansvar. Vi erbjuder också kortare navigeringsformler som helger till sjöss eller dagcharter, det vill säga dagsutflykter. Tack vare byggnaden i Ligurien kan du besöka en mängd förtrollande platser i båda alternativen du väljer: Poeten Gulf, Portovenere, Cinque Terre, Portofino. En utmärkt formel för en smidig och spännande resa, kanske med Aperitif vid solnedgången efter en trevlig simtur i viken med båten i ankaret. Vi erbjuder fortfarande semester skräddarsydda efter dina behov: ungkarlfest för vänner, romantisk smekmånad eller teambuiling för företag. Tveka inte att kontakta våra operatörer för att ta reda på dessa och andra möjligheter.