length model år bas cabins persons toilets price

  Martinique i segelbåt

Är du ett fan av att segla i Karibien? Varför väljer du inte en kryssning på Martinique? Ön, som är en del av det franska utomeuropeiska departementet, är ett segelparadis i Karibien. Utgångspunkten för Martinique segelbåtuthyrning är Le Marine, med en utmärkt småbåtshamn (bedöms vara en av de bästa i Karibien) där våra charter har ett brett utbud av båtar att välja mellan Beneteau, Dufour och Jeanneau. Orten, som ligger i en liten vik på öns sydvästra spets, är omgiven av frodig mangrovegetation. Att segla på Martinique betyder att man seglar med nöje i ett fantastiskt hav, förtöjer i orörda vikar där man kan simma i kristallklart vatten, snorkla eller dyka vid korallrevet. Inte långt från Le Marine-bukten ligger Saint-Anne, med en förtöjningspunkt framför den fantastiska stranden. Den pittoreska byn med vita hus har typiska butiker och restauranger. Längre söder om de berömda stränderna i Salines, gränsad till en tät rad palmer. Efter att ha passerat Ilet Cabrit kan du segla norrut längs östkusten, med otaliga vikar och vilda stränder. På västra sidan, som seglar mot huvudstaden Fort-de-France, möter du emblematiska destinationer: Anse Noire, med sina havssköldpaddor, Trois Ilets, dominerad av de tre öarna som dyker upp nära hamnen och slutligen den stora hamnen i Port -de -Frankrike. Huvudstaden, en stad med 86 tusen invånare, erbjuder möjligheten till promenader, shopping, restauranger och nattliv. Vela Martinique är en underbar semester som passar både rena seglare och barnfamiljer och seniorer. Du kan hitta lugna och små blåsiga stränder och vikar där barn kan ha kul i säkerhet. Fortsätt bortom Fort-de-France kan kryssningen på Martinique inte ignorera navigeringen norr om ön, den mest orörda. Stränderna blir gradvis mörka på grund av sitt lava ursprung. Den norra delen domineras faktiskt av vulkanen La Pelée (ca 1400 meter) som blev huvudpersonen i vissa utbrott genom århundradena. Det senaste och hemska inträffade 1902 när hela byn Saint-Pierre förstördes (endast fyra överlevde!) Och idag är det möjligt att besöka de förkolnade ruinerna. Du kommer till den lilla hamnen i den rekonstruerade staden och därifrån kan du komma till den antika Saint-Pierre, ett slags karibiskt Pompeji! Om du väljer Martinique båtuthyrning kommer du att ha dessa och många andra känslor, att uppleva i sällskap, på kommando av en utmärkt båt som tillhandahålls av våra bästa karibiska charter med avgångs- och ankomstbas i Le Marin!

  Utflykter på Martinique | Mark- och havsaktiviteter

Martinique är en av de karibiska destinationerna som är mest uppskattad av älskare av segling, oavsett om du vill ha en båt eller katamaran. Ön erbjuder inte bara möjligheten att segla säkert och utforska orörda platser utan också ett avundsvärt utbud av aktiviteter både till sjöss och på land. På grund av klimatet och vattnet vid konstant temperatur året runt är aktiviteterna till havs otaliga. Snorkling och simning i vikarna och nära korallrevet, där det också finns masker och fenor (ingår ofta ombord på stadgan). För dykare finns det flera dykcenter. Martinique är också ett paradis för vindsurfing, kiting (i Anse Michel och Anse Traubaud) och surfing (särskilt på de blåsigare västra och norra kusterna). För älskare av havsfiske organiseras båtturer offshore med professionell utrustning. Du kan inte missa en resa med en lokal Yole för att upptäcka delfiner eller gigantiska sköldpaddor, eller för dem som vill ha dagliga kajakutflykter. För rena sjömän kan små segelkatamaraner hyras, den vanligaste som är den lokala regattabåten, hobie-cat eller laser. Det är ingen brist på landaktiviteter på en Martinique-semester: mountainbike och vandring, särskilt i bergskedjorna på norra ön och mot vulkanen. Ridning, 4X4 eller buggyturer. För golfälskare finns det en spektakulär 18-hålsbana med utsikt över Trois Ilets. För extrema löpare, Tchimberaid, ett lopp nu i sin 23: e upplagan genom den tropiska skogen, med en körsträcka som sträcker sig från 5 till 103 km för de vågaste! Slutligen, om du vill koppla av, erbjuder de viktigaste centren som Fort-de-France, Lamantin och Le Marin barer, restauranger och shopping för lokala produkter och hantverk. Martinique finns också i överflöd med typiska byar att upptäcka, fiska eller landsbygd på sluttningarna av bergen. Det lokala hantverket är mycket suggestivt: kalebassen, stora träskal av frukten som bearbetats för att bli behållare. Bearbetningen av sammanflätade fibrer inklusive de typiska hattarna som kallas bakoua. Dessutom hittar vi många tyger inklusive Madras importerade från Indien sedan 1700-talet och sedan arbetat för olika plagg. Till slut med bearbetningen av sockerrör, från vilken sirap och det oundvikliga Martinique Rum erhålls. Katamaran eller segelbåt på Martinique blir en spännande och varierad semester: navigering och segling, hav och natur i en perfekt kombination!

  Vilken period ska du välja för en segelsemester på Martinique?

När är den bästa tiden för en båtcharter på Martinique? Ön, som ligger vid den 14: e parallellen, mellan ekvatorn och Kräftans vändkrets, har ett klimat, som resten av Karibien, klassificerat som tropisk maritim. Det finns vanligtvis två säsonger, den våta som går från mitten av maj till mitten av november och den torra från mitten av november till mitten av maj. Den första kännetecknas av en genomsnittlig varmare temperatur (upp till 31 högst på eftermiddagen) men av frekventa regn, särskilt från juli till oktober, när tropiska orkaner kan uppstå. Från och med november avtar dessa fenomen och gör semestern trevlig. Temperaturerna sjunker något (minimum 22-29 och högsta) och nederbörden är mycket låg från februari till april. För att få en idé i Fort-de France registreras 60 till 90 mm per månad under denna period. I allmänhet är emellertid även december och januari utmärkta månader för en semester på Martinique (tänk vilken bra idé att spendera det nya året på en båt).