length model år bas cabins persons toilets price

  Segelbåtuthyrning i Toscana öarna i den toskanska skärgården

Över hundra kilometer kust med vackra stränder med fantastiska förankringar, är ön Elba anses vara ett paradis för sjömän. Det finns cirka tjugo bebodda centra att besöka, några med över tusen år historia. I Portoferraio kan du faktiskt besöka Archaeological Civic Museum, med fynd som sträcker sig från etruskarna till romarna. Elba erbjuder också många idéer för underbara utflykter omgiven av naturen, till exempel toppmötet Monte Capanne och gruvbrytorna i östra delen av ön. Elba är också känd över hela världen för att eksilera Napoleon Bonaparte. Efter fördraget från Fointainbleau 1814 tilläts Napoleon att upprätta furstendömet på ön Elba, en liten stat som tillät honom att behålla de ädla titlarna i utbyte mot en definitivt avståelse från dynastisk lag på fransk territorium. I Elba är det möjligt att besöka de två Napoleon-bostäderna i Portoferraio-området: Palazzina dei Mulini och Villa San Martino. Capraia, den enda ön i den toskanska skärgården som är av vulkaniskt ursprung, ligger i norra delen av Elba och är ett paradis för snorklare och dykare såväl som för naturälskare i allmänhet. I själva verket anses det vara en verklig botanisk zoo, med sin ljung och myrta och den typiska Medelhavsmaskinens typ. Giglio, en ö med en unik atmosfär, lämplig för aperitiff vid nattfallet, där du kan hitta små restauranger med strikt färskt fiskkök. Vid Giglio är stränderna sandiga med fantastiska turkosa vatten, Cala Caldane, Cala Cannelle i öster och Campese i norr, tyvärr ökar det i alla djup snabbt bort från kusten. I Giannutri är kusten främst stenig och vandringsentusiaster kan gå på stigarna som korsar den, mellan sträckorna av Medelhavsskrubben och resterna av romartiden. Här finns det faktiskt en romersk villa, liten men fascinerande, som kan besökas med guiderna. Nådd Poggio di Capel Rosso kan du se ett hisnande panorama, tack vare 88 meter över havet är det den högsta punkten på ön. Dockningen i Giannutri är komplicerad på grund av vikarnas lilla storlek och ön själv. Idealet är att lämna skepparen på en segelbåt, njuta av stoppet utan några bekymmer. Pianosa är en liten ö i den toskanska skärgården som du inte kan närma dig med din hyrbåt, men det är ett absolut rekommenderat stopp om du stannar på ön Elba. Tillhör ett maximalt säkerhetsfängelse från enhet i Italien fram till 1998, idag är det öppet för guidade turer och bara en liten del av ön kan besökas utan guide. Lämplig för fågelskådare och även för naturentusiaster i allmänhet eftersom den helt täcks av Medelhavsmaskinen. Du kan besöka landet med en dags charter från ön Elba, fantastiska mountainbike- och vandringsleder samt naturligtvis snorkling, allt görs med guiderna.

  Segelbåtuthyrning i Toscana | Segling och vandring

Genom att hyra en segelbåt i Toscana är det möjligt att gå från havet till berget tack vare lämpliga vandringsleder som finns på ön Elba. Enfola-ringvägen är en vacker panoramabana som börjar vid havsnivån och sedan klättrar upp till cirka 100 meter över havet, men utan att nå toppen. I Campo nell'Elba kommun finns Fetovaia, en underbar plats som passar båda havsälskare, tack vare sin vita sand som färgar hela viken med turkos, och för vandrare, för den odling som omfamnar bukten och den skyddar den från den fuktiga norrvinden, och tillåter ett val till fots till slutet av odden. Galenzana-stranden består av sand och grus och är en lugn och reserverad plats, som bara kan nås till sjöss eller till fots, genom en vandring som är lättillgänglig för alla, även för barn, som börjar från trappan till Piazza da Verrazzano i Marina di Campo. Från Elbas högsta topp, Monte Capanne (1019 meter), om dagen är särskilt klar kan du till och med beundra öarna Pianosa, Capraia, Montecristo, Gorgona och ibland även Korsika. Här är många stigar som korsar oförstörd natur. En bil behövs för att komma till startpunkten. Fortfarande med bil, från Portoferraio eller Rio marina, är det möjligt att nå Volterraio-slottet, ett årets Elban-befästning, aldrig erövrat av turkiska pirater. När du går upp till toppen av berget kan du njuta av en underbar utsikt över hela Portoferraios vik.

  Segelbåtuthyrning i Toscana | Måste ser inte att missa på ön Elba

80 NM för kustlinje som består av sandstränder lämpliga för förankring: segelbåtarnas paradis ligger på ön Elba. Elba är väl skyddad från alla vindar, men i synnerhet vid starka vindar är de mest skyddade vikarna i norr, i fallet med Sirocco, och Cala di Mola och Golfo Stella i söder, i fall av mistral . Portoferraios hamn är ett naturligt skydd, därför anses den vara den bästa bukten i Elba. Tidigare Medici-hamn och tidigare bosättning i Napoleon under hans utflykt i Elban, är det det perfekta stället för ett stopp i hamnen. Rätt vid hamnen är det möjligt att besöka resterna av den romerska villan i Linguinella, gå längs Medici-bryggan och passera två majestätiska torn, Linguinella och Martello. Alltid i Portoferraio finns det en av de vackraste stränderna på ön, den av Ghiaie, och Terme San Giovanni, nedsänkt i en välskött parkträdgård. I Campo nell'Elba, förutom den vackra Fetovaia-stranden som verkligen är värt ett besök, rekommenderas vi att gå vilse på de smala gatorna i Marina di Campo. Blommiga balkonger och kaklade gränder nedsänkta i en fred i går. För cykelälskare, i Capoliveri, i Capoliveri Bike Park, finns det olika fantastiska rutter med varierande svårighetsgrader, som gör att du kan åka nedsänkt i naturen, efter att du har doppat havet i Stagnone, Calanova eller Straccoligno. Rio Marina är en plats där tiden har stoppat. Beläget i ett havsinlopp, mellan röda jordkullar tack vare järnoxid. I Rio Marina är faktiskt ett gruvdrift, där resterna av järnutvinningsindustrin bevaras. Denna park anses vara en park i parken, eftersom den ligger i den toskanska skärgården nationalpark. Porto Azzuro är en fantastisk fiskeby där den spanska fästningen Longone ligger, byggd av spanjorerna och sedan ockuperad av franska trupper. Marciana Marina, den minsta staden på ön Elba, som utvecklas runt dess vackra strandpromenad och de två torgarna som förbises av husen som har varit hem för berömda gäster över tid.

  Segelskolor i Toscana

Om du vill ta seglingstjänster erbjuder våra charter speciella seglingskurser med möjlighet att ha en instruktör från italienska segelförbundet ombord, som kommer att följa dig från början till slutet av din seglingsskollsemester i Toscana . . Förtöjning och avstängning, säkerhet och standarder, knop, rep och ankare. Du lär dig allt du behöver veta för att bli riktiga seglare.

  Rya Training Center Toscana

RYA: Royal Yacht Academy är den brittiska myndigheten som handlar med vattensporter och nautisk träning. I Toscana erbjuder ItalyCharter kurser som erkänns av Royal Yacht Academy i anslutning till Tuscany Rya Training Center: från grundtiteln 'Day Skipper' till den eftertraktade titeln 'YachtMaster'. Tveka inte att kontakta oss för information!