length model år bas cabins persons toilets price

  Yachtcharter i Venedig | Färdvägar i Venedig

En seglingssemester i Venedigs lagun erbjuder ett oväntat utbud av resvägar: inte bara Serenissimas prakt, som i sig är värt resan, en unik stad i världen utan också en serie underbara platser. Lagunens speciella konformation har faktiskt möjliggjort utvecklingen av en exceptionell inhemsk flora och fauna, nedsänkt i den orörda naturen hos landremsor, kanaler och holmar. Dessa ska upptäckas en efter en: i vissa viktiga stadscentra har utvecklats, såsom Murano och Burano, andra används för specifika användningsområden (ön kyrkogården, asylens, klostrets), äntligen har andra blivit kvar tysta länder och öde, upphängda mellan vatten och himmel, utrustade med en evig charm. Ankomsten till Venedig med båt är ett unikt skådespel: den ikoniska profilen av klocktornet i San Marco och den raffinerade fasaden på Dogepalatset gör dig mållös. Giudecca-kanalen är mycket upptagen med båtar av alla slag, så det är bättre att förtöja och besöka staden till fots (eller med effektiv kollektivtrafik på vattnet). Sestieri i Venedig har behållit den forntida underavdelningen: San Marco, Dorsoduro, San Polo, Santa Croce, Cannaregio och Castello, som dissekerar stadens yta, som uppifrån har formen av en fisk med svansen mot öster och magen i söder där det finns Piazza San Marco.
Du kan besöka de stämningsfulla gatorna, åkrarna, kanalerna, kyrkorna och museerna, Scuole Grandi, Arsenale, de ädla palatsen, med oförglömlig utsikt. Den bästa taktiken är att gå vilse i labyrinten av gränder och stiftelser för att njuta av äktheten och undkomma massan av turister. I den östra änden erbjuder Castello det mindre trånga området vacker utsikt och en stor trädgård (detta är ingången till Biennalen för samtida konst, den viktigaste världsutställningen som äger rum på udda år)
Ön Giudecca sträcker sig från källan till San Marco, ett typiskt exempel på ett område som ännu inte invaderats av turism, med många lokala invånare, stängda i väster av den nygotiska Stucky kvarnen, som nyligen renoverats för privata bostäder och ett hotell.
Bredvid Giudecca, den lilla och suggestiva ön San Giorgio, dominerad av den palladiska basilikan med samma namn, som fungerar som en kontrapunkt till San Marco-profilen på andra sidan.
När vi lämnar Serenissima möter vi Murano inte långt borta, som är ett litet Venedig. Här är förekomsten av hantverksaktiviteter dominerande, särskilt bearbetning av blåst glas som har en kvalitet som är erkänd över hela världen. Glasmuseet är extraordinärt, vilket spårar historien om det från romarna till idag, med en mycket rik utställning av artefakter och mycket värdefulla föremål. Inte långt från ön Certosa och Sant'Erasmo, anses vara Venedigs grönsaksträdgård.
På väg norrut kan vi nå Burano, en liten sagoby vid vattnet, med sina pittoreska färgglada hus. Med varje klimat och ljus gör kontrasten mellan byggnadens färger, vattnet och himlen besöket oförglömligt. Inte långt borta, Torcello, en liten nästan obebodd ö. I den stämningsfulla tystnaden i naturen står det medeltida historiska komplexet, en gång frodigt och livligt, bestående av basilikan Santa Maria, resterna av baptisteriet och kyrkan Santa Fosca.
Den södra delen av lagunen erbjuder en vidsträckt vattenvatten mellan landet och de långa och smala öarna Lido och Pellestrina för att utgöra en barriär mot havet. Den första är den glamorösa platsen par excellence, särskilt i början av september med Mostra del Cinema. Lido har ett modernt centrum, butiker och klubbar och en mycket lång gyllene strand vid havet. Pellestrina, å andra sidan, har en mer lantlig natur: det verkar gå tillbaka i tiden när vi ser kvinnorna sitta vid fönstret och brodera spetsar. Husen vetter mot lagunen och fiskebåtarna står på bryggorna. Besöket till inlandsvattnet i detta område inkluderar armeniernas ö, ett litet framväxt land helt ockuperat av klosterkomplexet och dess trädgård: det är ett av de viktigaste centra i Europa för armensk kultur. Slutligen San Servolo: ön där psykiskt sjuka fängslades, idag ett intressant resmål för en promenad och ett besök på asylmuseet.
Venedig och dess lagun med båt är en kontinuerlig känsla: på vår webbplats finns det många förslag för segelbåtar, katamaraner och motorbåtar. Tveka inte att kontakta oss för mer information!